Results 1 to 5 of 5

Thread: Server error getting database logger connection

  1. #1
    ryandball's Avatar
    ryandball is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    61
    Rep Power
    7

    Default Server error getting database logger connection

    Hey all,

    When I log into the admin console, I get this error -

    Server error encountered Message: system failure: getting database logger connection Error code: service.FAILURE Method: GetServiceStatusRequest Details:soap:Receiver

    When I run zmcontrol status, the zmlogswatchctl service is not running. When I manually attempt to start it, it won't start. I cannot seem to find a logfile telling me what's wrong. Any ideas? The mailserver seems to work fine but if a service is not running, I'm assuming it should be.

    Thanks

    Ryan

  2. #2
    mek1 is offline Loyal Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    78
    Rep Power
    7

    Default

    I was having a similar error on your version before upgrading.

    Here's what I did;
    Code:
    ps ax | grep zmlog
    If this returns PID's with zmlog referenced, then;
    Code:
    kill *PID_zmlog_Number_Here* ; kill *PID_zmlog_Number_Here*
    then again;

    Code:
    ps ax | grep zmlog
    if that's clear (besides example; 13121 pts/2 S+ 0:00 grep zmlog)

    then;
    Code:
    zmlogswatchctl start
    zmcontrol status
    Log-in to the web interface and logger should be active again.
    Last edited by mek1; 04-09-2009 at 09:34 AM.

  3. #3
    ryandball's Avatar
    ryandball is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    61
    Rep Power
    7

    Default

    Umm wow that was easy. It worked!! So what exactly does the logger do? Logfiles still seemed to be updating in /var/log when that wasn't working so I'm confused.

    Forums are cool. Thanks!

  4. #4
    mek1 is offline Loyal Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    78
    Rep Power
    7

    Default

    No problem.

    This thread initially answered a few questions for me when we were at 5.0.11. Check it out 5.011 Bug - zmlogger fails to stop

    Since upgrading to 5.0.13 it has not happened

  5. #5
    sunkiss Guest

    Default

    Quote Originally Posted by mek1 View Post
    No problem.

    This thread initially answered a few questions for me when we were at 5.0.11. Check it out 5.011 Bug - zmlogger fails to stop

    Since upgrading to 5.0.13 it has not happened
    I used zcs5.0.11 and get the same error , the error is disappear after the server restarted , how can i upgrade from zcs5.0.11 to zcs5.0.13

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 08-07-2008, 05:18 AM
  3. [SOLVED] Why my MTA Cross???
    By fsloke in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2008, 08:55 PM
  4. Getting database logger connection
    By HTR in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-17-2008, 07:59 AM
  5. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •