Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 44

Thread: [SOLVED] postfix/postqueue fatal: Queue report unavailable - mail system is down

  1. #21
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Change /etc/hostname to be mail and then reboot your server.

  2. #22
    tempusfugit is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default Done..

    cat /etc/hostname
    mail

    Reboot, and still getting queue errors in the log.

    My server is possessed.

  3. #23
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    lol okay something is setting your servername.
    Code:
    find /etc -exec grep -il pixserver {} \;

  4. #24
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,495
    Rep Power
    56

    Default

    If this is a test server I'd suggest you remove zimbra with 'zmcontrol -u' - that will remove everything from the server. When you've done that install Zimbra again.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #25
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Will make no difference Bill as something is setting the O/S hostname
    Code:
    zimbra@pixserver

  6. #26
    tempusfugit is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default Find

    Only hit:
    /etc/X11/hostname
    PIXSERVER

  7. #27
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Change that to mail and reboot server.

  8. #28
    tempusfugit is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default Thanks for assistance..

    The decision was made to take the instance offline, and redirect to his ISP.

    I guess my take-away from all of this was not to have a server box performing multiple roles. I did advise the user of this prior to the install, but with the recession and all, money was tight.

    Thanks everyone who did contribute. This won't stop me from trying it at home in the near future.

  9. #29
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Nothing wrong with the install just how the server was set up Good luck with your home install.

  10. #30
    godmod is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Why the hell is this marked als solved?

    I am experiencing the same problem!
    Hope somebody can help me...

    Some Information for you:

    Code:
    icons:/var/log# cat /etc/hosts
    ### Hetzner Online AG installimage
    # nameserver config
    # IPv4
    
    127.0.0.1 localhost
    78.46.20.10     icons.at                icons
    
    #
    # IPv6
    ::1 ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    ff02::3 ip6-allhosts
    Code:
    icons:/var/log# cat /etc/resolv.conf
    ### Hetzner Online AG installimage
    # nameserver config
    nameserver 213.133.100.100
    nameserver 213.133.98.98
    nameserver 213.133.99.99
    
    search icons.at
    nameserver 78.46.20.10
    Code:
    icons:/var/log# dig icons.at mx
    
    ; <<>> DiG 9.5.1-P3 <<>> icons.at mx
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 11542
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;icons.at.                      IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    icons.at.               7200    IN      MX      10 mail.icons.at.
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    icons.at.               7200    IN      NS      ns3.second-ns.de.
    icons.at.               7200    IN      NS      ns.second-ns.com.
    icons.at.               7200    IN      NS      ns1.your-server.de.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.icons.at.          7200    IN      A       78.46.20.10
    
    ;; Query time: 17 msec
    ;; SERVER: 213.133.100.100#53(213.133.100.100)
    ;; WHEN: Thu Apr 15 14:16:12 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 153
    Code:
    icons:/var/log# dig icons.at any
    
    ; <<>> DiG 9.5.1-P3 <<>> icons.at any
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 53303
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 6, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;icons.at.                      IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    icons.at.               7200    IN      SOA     ns1.your-server.de. admin.icons.at. 2010041500 86400 1800 3600000 86400
    icons.at.               7200    IN      MX      10 mail.icons.at.
    icons.at.               7200    IN      NS      ns3.second-ns.de.
    icons.at.               7200    IN      NS      ns.second-ns.com.
    icons.at.               7200    IN      NS      ns1.your-server.de.
    icons.at.               7200    IN      A       78.46.20.10
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.icons.at.          7200    IN      A       78.46.20.10
    
    ;; Query time: 17 msec
    ;; SERVER: 213.133.100.100#53(213.133.100.100)
    ;; WHEN: Thu Apr 15 14:16:25 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 211
    Code:
    icons:/var/log# host `hostname`
    Host icons not found: 3(NXDOMAIN)




    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ zmcontrol -v
    Release 6.0.6_GA_2324.DEBIAN5_64 DEBIAN5_64 FOSS edition.
    Code:
    icons:/var/log# netstat -luntp | grep 25
    tcp        0      0 127.0.0.1:25            0.0.0.0:*               LISTEN      3537/exim4
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ dpkg -l | grep postfix
    while zcs stopped:
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ ps aux | grep zimbra
    zimbra    3565  0.0  0.0  34512  1244 pts/1    S    13:54   0:00 su zimbra
    zimbra    3566  0.0  0.0  19292  2140 pts/1    S    13:54   0:00 bash
    zimbra   29741  0.0  0.0  16012  1100 pts/1    R+   14:11   0:00 ps aux
    zimbra   29742  0.0  0.0   5160   776 pts/1    R+   14:11   0:00 grep zimbra
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ ps -u zimbra
      PID TTY          TIME CMD
     3565 pts/1    00:00:00 su
     3566 pts/1    00:00:00 bash
    30175 pts/1    00:00:00 ps
    Code:
    icons:/var/log# netstat -luntp
    Active Internet connections (only servers)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
    tcp        0      0 127.0.0.1:3306          0.0.0.0:*               LISTEN      3218/mysqld
    tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      23072/sshd
    tcp        0      0 127.0.0.1:25            0.0.0.0:*               LISTEN      3537/exim4
    tcp6       0      0 :::80                   :::*                    LISTEN      2942/apache2
    tcp6       0      0 :::22                   :::*                    LISTEN      23072/sshd
    tcp6       0      0 :::443                  :::*                    LISTEN      2942/apache2
    udp        0      0 78.46.20.10:123         0.0.0.0:*                           3567/ntpd
    udp        0      0 127.0.0.1:123           0.0.0.0:*                           3567/ntpd
    udp        0      0 0.0.0.0:123             0.0.0.0:*                           3567/ntpd
    udp6       0      0 fe80::4261:86ff:fe9:123 :::*                                3567/ntpd
    udp6       0      0 ::1:123                 :::*                                3567/ntpd
    udp6       0      0 :::123                  :::*                                3567/ntpd

    Starting Zimbra. looks fine..
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ zmcontrol start
    Host icons.at
            Starting ldap...Done.
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...Done.
    Testing status...
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ zmcontrol status
    Host icons.at
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Running
            mta                     Stopped
                    postfix is not running
            snmp                    Running
            spell                   Running
            stats                   Running
    Code:
    zimbra@icons:/etc/ssh$ postfix check
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/main.cf
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf.in
    zimbra.log
    Code:
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: status requested
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid does not exist
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:02:04 icons zmmailboxdmgr[8527]: no manager process is running
    Apr 15 14:03:03 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Apr 15 14:03:03 icons slapd[8705]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.21 (Mar 24 2010 19:15:31) $#012#011root@build32.lab.zimbra.com:/home/build/p4/main/ThirdParty/openldap/openldap-2.4.21.7z/servers/slapd
    Apr 15 14:03:03 icons slapd[8706]: slapd starting
    Apr 15 14:03:11 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Rewriting configs    webxml mailbox amavis antispam antivirus mta sasl
    Apr 15 14:03:28 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting logger via zmcontrol
    Apr 15 14:03:32 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting mailbox via zmcontrol
    Apr 15 14:03:32 icons zimbramon[10888]: 10888:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig started on icons.at with loglevel=3 pid=10888
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: status requested
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid does not exist
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14332]: no manager process is running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: start requested
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: checking if another instance of manager is already running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid does not exist
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14339]: assuming no other instance is running
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14340]: wrote manager pid 14340 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14340]: manager started mailboxd/JVM with pid 14341
    Apr 15 14:03:55 icons zmmailboxdmgr[14341]: wrote java pid 14341 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_java.pid
    Apr 15 14:03:55 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting snmp via zmcontrol
    Apr 15 14:03:55 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting spell via zmcontrol
    Apr 15 14:03:55 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting mta via zmcontrol
    Apr 15 14:04:05 icons zmmailboxdmgr[15677]: status requested
    Apr 15 14:04:05 icons zmmailboxdmgr[15677]: status OK
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/postfix-script[16539]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/postfix-script[16546]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/main.cf
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/postfix-script[16547]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/postfix-script[16548]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf.in
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/postfix-script[16563]: starting the Postfix mail system
    Apr 15 14:04:15 icons postfix/master[16564]: fatal: bind 0.0.0.0 port 25: Address already in use
    Apr 15 14:04:15 icons saslauthd[16570]: detach_tty      : master pid is: 16570
    Apr 15 14:04:15 icons saslauthd[16570]: ipc_init        : listening on socket: /opt/zimbra/cyrus-sasl-2.1.23.3z/state/mux
    Apr 15 14:04:15 icons zimbramon[8649]: 8649:info: Starting stats via zmcontrol
    Apr 15 14:04:30 icons postfix/postqueue[17544]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Apr 15 14:04:39 icons zmmailboxdmgr[18084]: status requested
    Apr 15 14:04:39 icons zmmailboxdmgr[18084]: status OK
    Apr 15 14:05:00 icons postfix/postqueue[19172]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Apr 15 14:05:05 icons zmmailboxdmgr[19655]: status requested
    Apr 15 14:05:05 icons zmmailboxdmgr[19655]: status OK
    Apr 15 14:05:06 icons zmmailboxdmgr[19792]: status requested
    Apr 15 14:05:06 icons zmmailboxdmgr[19792]: status OK
    Apr 15 14:05:30 icons postfix/postqueue[19843]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Last edited by godmod; 04-16-2010 at 08:45 AM.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Messages not being delivered
    By buee in forum Administrators
    Replies: 53
    Last Post: 10-23-2009, 10:28 AM
  3. cant send emails/ims
    By christy123 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-2008, 07:51 PM
  4. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •