Results 1 to 4 of 4

Thread: Web interface

  1. #1
    kama_k is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default Web interface

    Hi,

    I have been having major speed problems with the web interface and read in the forums that it can be improved by a production deploy of the web client. I haven't found any documentation and find the slowness to be a major obstacle to me using Zimbra.

    Thanks for your help

    kama_k

  2. #2
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    The production deploy method only helps those who install/built from the source. If you took a binary build then by default what you get is the production deployed build.

    How did you install?

    Can you post the specs (CPU/RAM/HD/OS) of your server and client?

  3. #3
    kama_k is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default

    KevinH,

    Thanks for the reply, I am installing on:-

    Intel PIII 800 Mhz Processor
    512 Mb ram
    120 Gb HD
    Fedora Core 4 - All updates applied, installed by RPM

    The client machine I am testing on is a P4 2Ghz, 512Mb ram on a local ethernet connection to the server, have tried firefox and IE but noticed no difference.

    Thanks

    Kama_k

  4. #4
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    Your server is on the very bottom of our requirements for a server. Not a very quick CPU and with only 512 of ram we can't even get all the cache we need. So things will work but you shouldn't expect any blazing perf.

    FYI: You'll want a 2Ghz+ CPU and 1GB+ RAM on the server to get the most out of our code.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Disable Web Interface
    By andreychek in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 01-03-2013, 11:50 AM
  2. Change web interface title?
    By Chris_H in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-03-2008, 11:41 AM
  3. Error with sending email from web interface
    By Max Ma in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-2007, 10:44 PM
  4. Web Interface won't work outside NAT
    By toricred in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 05-02-2007, 05:59 PM
  5. Date Received Is Incorrect in Web Interface
    By wowzimbra in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-18-2006, 03:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •