Results 1 to 5 of 5

Thread: SPAMASSASSIN & logs

  1. #1
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Exclamation SPAMASSASSIN & logs

    Hi all,
    I previously had the postfix integrated with the spamassassin,
    I could see in logs that every mail coming to the postfix is performed by various tests by the spam assassin.
    But, when I sent the mail using telnet on the zimbra, in logs I couldn't get any information that the mails had tested by the spamassassin.

    Any help regarding this, I am using the opensourse zimbra i.e. zcs-5.0.14_GA_2850.RHEL4.20090303132820.tgz


    Regards
    Adeel

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    To increase the log level of Amavis, which hooks into SA, update log_level=2 in /opt/zimbra/conf/amavisd.conf.in and then restart ZCS. Once you have done this if heads are still not being shown then please post a extract from /var/log/zimbra.log for when the email gets processed.

  3. #3
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Exclamation Spamassassin

    Hi all,
    I guess the spamassassin is not yet associated with the postfix.
    Am I suppose to make some changes in the master.conf of the zimbra????


    I am still not getting the logs for the spamassassin's working!!
    Regards
    Adeel

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Perhaps you could post the information I asked for

  5. #5
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Exclamation

    well, I think i am getting the logs for the tests now,
    but one think from where i can make my own rules and where i can tune the values for required_hits ???
    t 10024) with ESMTP for <"adeel@\b31"@domain.com>; Thu, 23 Apr 2009 15:52:57 +0500 (PKT)
    Apr 23 15:52:57 zimbra amavis[21950]: (21950-01) Checking: bkqGjbWXgGfZ [192.168.50.21] <adeel@yahoo.net> -> <"adeel@\b31"@domain.com>
    Apr 23 15:52:57 zimbra amavis[21950]: (21950-01) p001 1 Content-Type: text/plain, size: 6 B, name:
    Apr 23 15:52:57 zimbra postfix/smtpd[21977]: disconnect from unknown[192.168.50.21]
    Apr 23 15:53:02 zimbra amavis[21950]: (21950-01) SPAM-TAG, <adeel@yahoo.net> -> <"adeel@\b31"@domain.com>, No, score=3.808 tagged_above=-10 required=6.6 tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, AWL=-0.610, BAYES_20=-0.74, DNS_FROM_RFC_BOGUSMX=1.482, DNS_FROM_RFC_DSN=1.495, MISSING_SUBJECT=1.762, TVD_SPACE_RATIO=2.219]
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/smtpd[22547]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/smtpd[22547]: 51DE13132B4: client=localhost[127.0.0.1]
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/cleanup[22535]: 51DE13132B4: message-id=<20090423105257.76D273132A7@zimbra.domain.com>
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/smtpd[22547]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Apr 23 15:53:03 zimbra amavis[21950]: (21950-01) FWD via SMTP: <adeel@yahoo.net> -> <"adeel@\b31"@domain.com>,BODY=7BIT 250 2.6.0 Ok, id=21950-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 51DE13132B4
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/qmgr[11429]: 51DE13132B4: from=<adeel@yahoo.net>, size=1065, nrcpt=1 (queue active)
    Apr 23 15:53:03 zimbra amavis[21950]: (21950-01) Passed CLEAN, LOCAL [192.168.50.21] [192.168.50.21] <adeel@yahoo.net> -> <"adeel@\b31"@domain.com>, Message-ID: <20090423105257.76D273132A7@zimbra.domain.com>, mail_id: bkqGjbWXgGfZ, Hits: 3.808, size: 346, queued_as: 51DE13132B4, 5802 ms
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/smtp[22537]: 76D273132A7: to=<adeel@?31@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=5.9, delays=0.06/0.01/0.01/5.8, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as 51DE13132B4)
    Apr 23 15:53:03 zimbra amavis[21950]: (21950-01) TIMING [total 5806 ms] - ldap-prepare: 6 (0%)0, SMTP greeting: 4 (0%)0, SMTP EHLO: 1 (0%)0, SMTP pre-MAIL: 1 (0%)0, mkdir tempdir: 1 (0%)0, create email.txt: 1 (0%)0, ldap-connect: 117 (2%)2, lookup_ldap: 4 (0%)2, SMTP pre-DATA-flush: 2 (0%)2, SMTP DATA: 0 (0%)2, check_init: 1 (0%)2, digest_hdr: 0 (0%)2, digest_body: 0 (0%)2, gen_mail_id: 1 (0%)2, mkdir parts: 1 (0%)2, mime_decode: 10 (0%)3, get-file-type1: 66 (1%)4, decompose_part: 3 (0%)4, parts_decode: 0 (0%)4, check_header: 1 (0%)4, AV-scan-1: 4 (0%)4, spam-wb-list: 3 (0%)4, SA parse: 3 (0%)4, SA check: 5138 (88%)92, update_cache: 7 (0%)93, decide_mail_destiny: 1 (0%)93, fwd-connect: 360 (6%)99, fwd-mail-pip: 47 (1%)100, fwd-rcpt-pip: 0 (0%)100, fwd-data-chkpnt: 0 (0%)100, write-header: 1 (0%)100, fwd-data-contents: 0 (0%)100, fwd-end-chkpnt: 6 (0%)100, prepare-dsn: 1 (0%)100, main_log_entry: 13 (0%)100, SMTP pre-response: 0 (0%)100, SMTP response: 0 (0%)100, unlink-1-files: 0 (0%)100, rundown: 1 (...
    Apr 23 15:53:03 zimbra amavis[21950]: (21950-01) ...0%)100
    Apr 23 15:53:03 zimbra amavis[21950]: (21950-01) extra modules loaded: /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/autosplit.ix, /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/randomize.al, IO/Socket/SSL.pm, Net/LDAP/Extension.pm, Net/SSLeay.pm
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/qmgr[11429]: 76D273132A7: removed
    Apr 23 15:53:03 zimbra postfix/error[22550]: 51DE13132B4: to=<adeel@?31@domain.com>, relay=none, delay=0.08, delays=0.02/0.05/0/0.01, dsn=5.0.0, status=bounced (domain.com)


    Regards
    Adeel

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Message Count Stats
    By multicast in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2013, 07:31 PM
  2. [SOLVED] Server statistics does not working
    By boblin in forum Administrators
    Replies: 46
    Last Post: 11-20-2008, 05:15 AM
  3. zimbra daily reports problem - mta table is empty
    By sine in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 09-25-2008, 11:32 PM
  4. 5.0 RC1 statistics not updating
    By JamesA in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-20-2007, 12:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •