Results 1 to 4 of 4

Thread: Adding client X-Originating-IP

  1. #1
    anthonyclark is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ann Arbor, MI
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default Adding client X-Originating-IP

    Hey All,

    We're trying to change the X-Originating-IP in our multi-node zimbra installation to reflect the true client IP rather than the proxy IP.

    Has anyone done something similar?

    I see there's a zimbraSmtpSendAddOriginatingIP setting, but it only has a boolean TRUE/FALSE value. For client connections from Thunderbird etc, we go through our Ironports and add the originating client IP. We'd like to be able to do the same for webmail sessions. Currently we see only the proxy IPs in webmail X-Originating-IP values.

    Not sure if our setup will help, but it's 5.0.12 running on 3 proxies and 6 mailstores behind an F5 load balancer that puts each of the proxies behind a single IP.

    Is this a feature request?

    Thanks!

  2. #2
    oranggil is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    yes, I have the same problem too..

    basically with the same configuration as above..

    it's only not working for the webclient, if you're using POP3 or IMAP,
    which in that case you're communicating directly to the mta server,
    it would display the client's IP in the header..
    but if you're using webmail, then it would be the webmail server IP..

    anybody would be so kind to explain step by step to have the client x-originating-ip configured?

    thanks a lot..

  3. #3
    oranggil is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Or maybe it's not a bug, just the way it is?

    Please help from all Zimbra Guru..

  4. #4
    VS_onD is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Europe
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default

    The webmail IP showing is fixed in latest RC and Stable version. To be honest, I tried making it work with RC but it was not working (for me at least). I have not yet installed 6.0 stable but I hope it will work there fine.

    See here: Bug 31633 – X-Originating-IP support for nginx or other fronting proxy

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. migrate20070809-Signatures.pl?
    By j.mc in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 06-11-2008, 09:52 AM
  2. Replies: 13
    Last Post: 07-20-2007, 03:21 AM
  3. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 10-30-2005, 09:12 PM
  5. Certify Error on (re)install
    By rodrigoccurvo in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 09-23-2005, 09:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •