Results 1 to 3 of 3

Thread: External Mail Collection Problems

  1. #1
    fredano is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default External Mail Collection Problems

    We are running ZCS 5.0.10 Network Edition on Ubuntu 6.06 LTS. We are hosting a lot of users who have other external accounts on gmail and Yahoo. We primarily use Zimbra to collect external emails and deliver these emails to their mobile devices.

    The problem is that ZCS does not seem to be consistent in automatically collecting these external emails using POP3 or IMAP. The eternal emails are set up correctly by somehow extarnal emails are only delivered when one clicks on the GET MAIL button. This defeats the purpose for some of the mobile users who hardly ever login to collect or read their emails.

    Is there a way of ensuring that ZCS collects these emails automatically and more aggressively? How often does ZCS check and collect these external mails? There seems to be no setting for this in the ZCS admin console.

    Anyone who has experienced this and who can help?

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

  3. #3
    fredano is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default

    Here my polling Intervals. Someone advise if they are ok!!

    zimbra@mail:~$ zmprov gc default | grep Polling
    zimbraDataSourceMinPollingInterval: 1m
    zimbraDataSourcePollingInterval: 60
    zimbraFeatureMailPollingIntervalPreferenceEnabled: TRUE
    zimbraMailMinPollingInterval: 2m
    zimbraPrefMailPollingInterval: 5m

    All looks ok but still Zimbra won't pick up POP3 emails from the external accounts! I am stuck

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. smtp auth failing 'auth_zimbra: not initialized'
    By kkg039 in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-05-2013, 11:10 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Large volume of spam messages; see the log
    By snake_eyes in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2008, 06:54 AM
  4. [SOLVED] mailbox and apache not running
    By rtwick in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-15-2008, 08:21 AM
  5. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •