Results 1 to 8 of 8

Thread: Logger Stops

  1. #1
    bcurve is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Logger Stops

    Seems to be a different issue than this MUCH MUCH earlier issue that I could find by searching the forums:

    logger stopped

    Essentially my logger just stopped.


    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: ldap: Running
    Dec 31 06:28:04 emailzimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: logger: Stopped
    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: mailbox: Running
    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: mta: Running
    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: snmp: Running
    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: spell: Running
    Dec 31 06:28:04 email zimbramon[6528]: 6528:info: 2008-12-31 06:28:01, STATUS: email.serverurl.com: stats: Running

    The exact log entry right before this one, it says "Running".

    There is very little else to go off of.

    I tried zmcontrol status:

    zimbra@email:~$ zmcontrol status
    Host email.serverurl.com
    ldap Running
    logger Stopped
    zmlogswatchctl is not running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    If I issue a "zmlogswatchctl start" the status shows its running for like a second (probably erroneously) and if you run status again, it shows its not running.

    What's up? What's going on? How do I fix it? Need any more info?

    It just randomly happened and I can't get it working again.

    I'm running Debian Etch, and (I know I know) a VPS, but one with sufficient resources to handle zimbra, which is otherwise working fine.

    zmcontrol -v :

    Release 5.0.11_GA_2695.DEBIAN4.0 DEBIAN4.0 FOSS edition

  2. #2
    Oinos's Avatar
    Oinos is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Minot, ND
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    +1

    I've been experiencing this as well.

    Release 5.0.11_GA_2695.RHEL5_64_20081117051438 CentOS5_64

  3. #3
    chrisp8756's Avatar
    chrisp8756 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Hoquiam,Wa,USA
    Posts
    59
    Rep Power
    7

    Default Check out this post

    Take a look @ 5.011 Bug - zmlogger fails to stop

    That helped me with this issue.
    Chris Priamos
    Olympic Global Technologies
    http://www.olympicglobal.com

  4. #4
    Oinos's Avatar
    Oinos is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Minot, ND
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by chrisp8756 View Post
    Take a look @ 5.011 Bug - zmlogger fails to stop

    That helped me with this issue.
    It would seem that my issue is that zmlogger stops on its own, not that it doesn't stop. This has happened to me three times now since upgrading to 6.0.11. Next time it happens I'll grab the logs and open a bug.

  5. #5
    sdrury is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    168
    Rep Power
    6

    Default

    Had this issue on 2 servers - used this to fix 5.011 Bug - zmlogger fails to stop

    Regards,
    Sean.

  6. #6
    Oinos's Avatar
    Oinos is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Minot, ND
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, I've tried the script replacement that everyone has insisted will fix the problem and guess what, zmlogger still tanks.

    Opening a bug...

  7. #7
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What would be useful is some additional information about your setup
    Code:
    top
    cat /etc/meminfo
    df

  8. #8
    hspcd is offline Loyal Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    HSP NC
    Posts
    77
    Rep Power
    7

    Default

    We are having this issue where the logger stops. Running 5.0.11_GA on CentOS 5.2 x64.

    [zimbra@mx1 log]$ zmcontrol status
    Host mx1.company.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Stopped
    zmlogswatchctl is not running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    [zimbra@mx1 log]$ df -h
    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/xvda1 22G 3.1G 18G 15% /
    /dev/xvdb1 173G 11G 154G 7% /opt
    tmpfs 1.0G 0 1.0G 0% /dev/shm


    [zimbra@mx1 log]$ cat /proc/meminfo
    MemTotal: 2097152 kB
    MemFree: 635212 kB
    Buffers: 40872 kB
    Cached: 391108 kB
    SwapCached: 16896 kB
    Active: 1028416 kB
    Inactive: 283836 kB
    HighTotal: 0 kB
    HighFree: 0 kB
    LowTotal: 2097152 kB
    LowFree: 635212 kB
    SwapTotal: 1052248 kB
    SwapFree: 926756 kB
    Dirty: 36832 kB
    Writeback: 0 kB
    AnonPages: 870020 kB
    Mapped: 66120 kB
    Slab: 62804 kB
    PageTables: 18496 kB
    NFS_Unstable: 0 kB
    Bounce: 0 kB
    CommitLimit: 2100824 kB
    Committed_AS: 3363548 kB
    VmallocTotal: 34359738367 kB
    VmallocUsed: 1244 kB
    VmallocChunk: 34359736375 kB



    top - 21:25:11 up 14 days, 6:56, 1 user, load average: 1.15, 1.06, 0.65
    Tasks: 144 total, 2 running, 142 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 10.6%us, 0.2%sy, 0.0%ni, 88.0%id, 1.0%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.2%st
    Mem: 2097152k total, 1465552k used, 631600k free, 40980k buffers
    Swap: 1052248k total, 125492k used, 926756k free, 391300k cached


    *** logswatch version 3.2.3 (pid:14027) started at Tue Jan 13 21:22:50 EST 2009
    database not running. retrying connection
    DBI connect('database=zimbra_logger;mysql_read_default _file=/opt/zimbra/conf/my.
    logger.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock','zimbra',...) failed:
    Too many connections at /opt/zimbra/libexec/zmlogger line 176
    Can't call method "prepare" on unblessed reference at /opt/zimbra/libexec/zmlogg
    er line 57.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Logger server installation
    By veronica in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2008, 12:10 PM
  2. logger stopped by itself
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 08-15-2007, 03:55 PM
  3. Disabling logger
    By siburny in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2006, 12:42 PM
  4. Logger not working in 4.0 RC1
    By jdell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2006, 07:50 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •