Results 1 to 7 of 7

Thread: Instant Messanger Client

  1. #1
    IPMHanwei is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    7

    Default Instant Messanger Client

    Hi,

    Does any1 know of any Instant Messanger Client that works well with zimbra?
    I do not want my users to be able to connect to other network like msn, icq etc when using the program.

    Any program that just wrk directly with zimbra?

    Thanks.

  2. #2
    emmaylots is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nigeria
    Posts
    92
    Rep Power
    7

    Default

    Hi Pidgin will do just fine.

  3. #3
    dljordaneku is offline Elite Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Richmond, Ky
    Posts
    281
    Rep Power
    7

    Default

    Just in case you need it.

    Pidgin and Zimbra


    Spark and Zimbra

    dj

  4. #4
    mordrid is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vauvert, France
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default Adium for Mac OS X

    Adium is great on Mac OS X, but like most other clients it supports other protocols.

    To stop your users accessing other services I think you are into firewall and proxy rules.

    Damian

  5. #5
    tgx's Avatar
    tgx
    tgx is offline Elite Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    300
    Rep Power
    9

    Default

    PSI works as well. Basically any client that supports the Jabber protocol has a fairly good shot at working.

  6. #6
    breverend is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by tgx View Post
    PSI works as well. Basically any client that supports the Jabber protocol has a fairly good shot at working.
    Whereas I can connect to ZCS' IM with pidgin (using wiki), I fail to do so with Psi.
    How did you make it work please ?

  7. #7
    breverend is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    I tried to setup my zimbra account in PSI, but it fails, whereas I got more success using pidgin (on port 5223).

    I read this thread, any others but I still get this XML Parsing Error.

    Here are the settings I used (on a ZCS 6.0.6, with psi 0.14) :

    $ zmprov gacf zimbraXMPPEnabled
    zimbraXMPPEnabled: TRUE

    Psi Account Tab :
    user@MYDOMAIN.com (which is also my email)
    (All other tabs are default)

    Ports :
    I can telnet 5222 and 5223 from client host.

    DNS : (mail.MYDOMAIN.com hosts Zimbra, also the MX record of my domain)
    Code:
    dig _xmpp-client._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    
    ; <<>> DiG 9.6.2-P1-RedHat-9.6.2-3.P1.fc11 <<>> _xmpp-client._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 7297
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;_xmpp-client._tcp.MYDOMAIN.com. IN	SRV
    
    ;; ANSWER SECTION:
    _xmpp-client._tcp.MYDOMAIN.com. 600	IN SRV	5 0 5223 mail.MYDOMAIN.com.
    ------------------------
    dig _xmpp-server._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    
    ; <<>> DiG 9.6.2-P1-RedHat-9.6.2-3.P1.fc11 <<>> _xmpp-server._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 5026
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;_xmpp-server._tcp.MYDOMAIN.com. IN	SRV
    
    ;; ANSWER SECTION:
    _xmpp-server._tcp.MYDOMAIN.com. 600	IN SRV	5 0 5269 mail.MYDOMAIN.com.
    ------------------------
    dig _jabber._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    
    ; <<>> DiG 9.6.2-P1-RedHat-9.6.2-3.P1.fc11 <<>> _jabber._tcp.MYDOMAIN.com. SRV
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 42066
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;_jabber._tcp.MYDOMAIN.com.	IN	SRV
    
    ;; ANSWER SECTION:
    _jabber._tcp.MYDOMAIN.com. 600 IN	SRV	5 0 5269 mail.MYDOMAIN.com.
    Am I missing something ? (I guess I do, some got it working :P)

    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Instant Messanger Client
    By mikespears in forum Developers
    Replies: 74
    Last Post: 01-21-2011, 01:56 PM
  2. Zimbra + LDAP + Posix + Samba
    By fruitlounge in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 06-30-2008, 09:55 PM
  3. installing instant messanger
    By wisenuts in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 02-11-2008, 05:23 AM
  4. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM
  5. Instant Message Web Client returns error
    By hillman in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 10-08-2007, 09:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •