Results 1 to 3 of 3

Thread: Multiple zimbra mailserver- With One Domain

  1. #1
    paul_hap is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bandung - Indonesia
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Question Multiple zimbra mailserver- With One Domain

    Hello,

    I'm in early stages of migrating exchange to zimbra,

    before migrating, i have two exchange servers with one domain.
    one in HQ and one in our branch office.
    If user in branch want to send an email to user in HQ,

    For example, john@office.com in branch A office want to send an email to jane@office.com in HQ. (exactly the same email domain name).

    The exchange server will look if jane is exist in local server (branch A server), if exist the mail would be delivered to jane's mailbox, in this case jane is in HQ, so exchange will deliver the mail to HQ server.

    We use internet mail service in exchange connection.


    When we try this with zimbra, all email sent from branch to HQ bouncing back, because zimbra does not look for if user exist, if it's not exist then relay to HQ server.
    Zimbra just look the domain name, and try to find the user in local server and that's it.

    How can i configure zimbra so, it can act like what exchange do before.

    Thank you.

  2. #2
    Baylink is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    St Pete FL USA
    Posts
    392
    Rep Power
    6

    Default

    My offhand response is to say that you're going to have to put at least one office in a subdomain, and set those users up on both zimbra servers, with one of them having the accounts as passthrough to the others, but I'm new here, so I might be wrong.

    (I should note that you can do that and still make it *look* like everyone is @somewhere.com, to the outside world and to your inhouse users... I think.)

    You don't specify what version you're working with; please look that up and paste it into your profile.
    Jay R. Ashworth - ZCS 6.0.9CE/CentOS5 - St Pete FL US - Music - Blog - Photography - IANAL - IAAMA
    Try to Ask Questions The Smart Way -- you'll get better answers.

    Put your product and version in your profile/signature - All opinions strictly my own, even though I have an employer these days.
    If you [SOLVE] something, please tell everyone how for the archives
    And, please... read what people write, and answer the questions they asked, not the ones they didn't.

  3. #3
    paul_hap is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bandung - Indonesia
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Hello, thank's for your help.

    I'm using the latest 5.0.9 with openSuse 10.2.

    Paul.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  3. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •