Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Google Chrome Browser

  1. #1
    iceruam is offline Special Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    124
    Rep Power
    8

    Default Google Chrome Browser

    Has anyone tried Zimbra with Google Chrome?

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  3. #3
    quietas is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    376
    Rep Power
    7

    Default

    I've tried, essentially it works in Standard mode only.
    Culley
    Mail | Dell 2950III | 2x Quad Core 5420 | 8gb RAM | 6x 146gb SAS RAID 0+1 | Red Hat 5.3 | Zimbra 6.0.10 Network Edition
    Test | VMware ESXi Whitebox | Phenom II Black 3.2ghz | 12gb RAM | 6x 1tb SATA RAID 0+1 | CentOS 5.4 | FOSS, Not in use now

  4. #4
    Ericx is offline Loyal Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Virginia Beach, VA
    Posts
    97
    Rep Power
    9

    Default Zimbra and Google Chrome - STD Mode only

    I get the same thing. When I log in it pushes me to the standard html version of Zimbra. When I click on the advanced version link it takes me back to html again.

    This is interesting because I thought google was trying to make a browser that would help improve the web 2.0 experience. Nothing against google, but I hope other Ajax and web 2.0 sites work much better.
    EricX

  5. #5
    quietas is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    376
    Rep Power
    7

    Default

    I'm thinking Zimbra checks the browser type that is reported and if it is recognized it goes to Advanced, all other are forwarded to Standard. Adjust my thinking if I'm wrong, but would this be a minor edit we might be able to adjust in some config file?
    Culley
    Mail | Dell 2950III | 2x Quad Core 5420 | 8gb RAM | 6x 146gb SAS RAID 0+1 | Red Hat 5.3 | Zimbra 6.0.10 Network Edition
    Test | VMware ESXi Whitebox | Phenom II Black 3.2ghz | 12gb RAM | 6x 1tb SATA RAID 0+1 | CentOS 5.4 | FOSS, Not in use now

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default Here's How to Bypass Browser Check

    Want to test? Go for it!! Here's how to bypass the browser check

    Code:
    su - zimbra
    zmmailboxdctl stop
    Edit:
    Code:
    /opt/zimbra/jetty/webapps/zimbra/ZimbraWebClient/WebRoot/public/launchZCS.jsp
    and comment out:
    Code:
    switchToStandardClient();
    (around line 199)

    Code:
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmmailboxdctl start
    A few usual warnings:
    1) Not supported, so if you bust it, it's your fault
    2) Make sure you use a unix editor (not wordpad)
    3) Do not rm -rf the work dir while jetty is running. You won't like the results
    4) If something happens, and you totally bust it, rerun your installer with ./install.sh -s

    Have fun! Report bugs so we can support it too!

  7. #7
    Gygash Guest

    Default

    Just tried this - everything seems to be working fine.

    ZCS 5.0.8 on CentOS4; Chrome on XP SP2.

  8. #8
    Dirk's Avatar
    Dirk is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    England.
    Posts
    927
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks John, that works great (of course)
    I'm posting this response from Chrome. Woo! aint I just the trend setter!

    No seriously, it works but its clearly beta, if anyone wants to patch their install to make this happen, then go ahead, but please do ensure you have a backup before playing with the system files like this.

  9. #9
    hawk684 is offline New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Fort Pierce, Florida
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    Works perfectly on a Zimbra Desktop install as well. Super fast, shame this came out so late in the YZD development.

  10. #10
    gys
    gys is offline Starter Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks John! Works perfect.

    PS On zcs5.0.7 I had to edit /opt/zimbra/jetty-6.1.5/webapps/zimbra/public/launchZCS.jsp

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 12-17-2009, 09:42 AM
  2. Google's Chrome Browser
    By jrh in forum Users
    Replies: 9
    Last Post: 12-06-2009, 01:32 AM
  3. Zimbra vs Google Docs (Feature Inquiry)
    By jeschulze in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 05-21-2009, 08:34 AM
  4. [SOLVED] Migration issues from Google Apps
    By golfermanpete in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 08-05-2008, 01:54 PM
  5. Migrate from Google Apps to Zimbra?
    By jbwiv in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2007, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •