Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] Search not working as expected - Shared folders not included in basic search

  1. #1
    gantscha is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    6

    Unhappy [SOLVED] Search not working as expected - Shared folders not included in basic search

    If i search for "subject:ABC" only my local folders get searched not my shared folders. What would be the root folder so i could search for "under:ROOTFOLDER subject:ABC" to find all messages also those in the shared folders?

    I have a workaround because if i move the shared folders to the inbox and then search "under:inbox subject:ABC" every shared folder is searched also. But i and also my coworkers don't want every shared folder inside the inbox folder they want it on the same level.

    Is this a bug ?!? If so i would file it in bugzilla.

  2. #2
    gantscha is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    6

    Default

    i found out that if i search like this: "isanywhere OF remote) subject:ABC" i could search all places at once.

    I still believe a normal user would expect if he searches for subject:ABC that he finds all the mails in any places regardless if it is local or remote? I still dont know if this is "normal" or if i should file a bug or enhancement to bugzilla?

    What do you (the list) think?

  3. #3
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    If the user clicks on the email tab next to search they can specify to include shared items


  4. #4
    gantscha is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    6

    Thumbs up muy estupido!

    Stupid Me....

    Is there a way to make this enabled the default? (Could not find it in cos)

    Anyway: THANK YOU!

  5. #5
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

  6. #6
    mra
    mra is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    hi, the solution above helped me for the zimbra web client.

    what about the mobile web client? i can't see a option here and it doesn't look like that the option set in zwc is assigned to the mobile view, too.

    thx a lot

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 09-15-2011, 11:01 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 05-12-2008, 02:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •