Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Full Backup hangs still days

  1. #1
    mtanzer is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Austria
    Posts
    40
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Full Backup hangs still days

    Since 11.07 I have a backup problem with zcs-NETWORK-5.0.6_GA_2313.UBUNTU6.20080522113148:

    * The full backup hangs, last backup was made on 11.07.
    * Diskspace is available
    * I am not able to stop the running full backup
    * Restarting the zimbra server, backup starts and hangs again
    * The only errors I find in the logs are zimbra cannot start the backup, because it is already running.
    * All other services are running without problems

    Thx for your help in advance, martin

  2. #2
    mtanzer is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Austria
    Posts
    40
    Rep Power
    8

    Default

    To continue my post:
    The zmbackupabort finishes without an error, but the backup process is still running:
    Code:
    zimbra@zimbra:~$ zmbackupabort -d --label full-20080717.163445.672
    zimbra@zimbra:~$ zmbackupquery | head -15
    Label:   full-20080717.163445.672
    Type:    full
    Status:  in progress
    Started: Thu, 2008/07/17 18:34:45.673 CEST
    Redo log sequence range: 27 .. 27
    Currently backing up: xxx.xxx@xxx.org
    Number of accounts: 122
    24 out of 122 accounts have been backed up
    
    Label:   incr-20080710.230010.519
    Type:    incremental
    Status:  completed
    Started: Fri, 2008/07/11 01:00:10.519 CEST
    Ended:   Fri, 2008/07/11 01:00:52.734 CEST
    Redo log sequence range: 20 .. 20

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Does it always fail on the same account? Have you got enough disk space for the backup folder? If it always fails on the same account, can you try reindexing that account and run the backup again? If that still doesn't work can you kill the backup process and get a stack trace? I'd suggest you open a support ticket for this problem.

    [EDIT]

    The only relevant bug I could find is this one: Bug 27863 – Backup thread hang
    Last edited by phoenix; 07-24-2008 at 03:59 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    mtanzer is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Austria
    Posts
    40
    Rep Power
    8

    Default

    Thank you, after reindexing the mailbox the backup was successful.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 09:01 AM
  2. Issue with full backup
    By riccadus in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 05-13-2008, 10:28 PM
  3. [SOLVED] Backups failing, "unable to read metadata for account"
    By smcgrath1111 in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 04-10-2008, 03:15 PM
  4. Restore single account failed from full backup
    By fmodola in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 06-20-2007, 05:27 AM
  5. copying only last full backup to store offsite
    By riccadus in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-11-2007, 01:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •