Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Portconflict, when using openfire additionally to zimbra on one machine?

  1. #1
    rototom is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Portconflict, when using openfire additionally to zimbra on one machine?

    Hello zimbras ;-)
    together with the zimbra opensource edition, I installed an openfire to my server.
    Zimbras IM Feature is not wanted for me, I would like to compületely remove it, because it seems, it leads to port conflicts with my openfire installation. (I cant register an account with a client on my openfire)
    I deactivated IM in the cos, but perhaps, the server runs further?
    Thanks,
    Thomas

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,492
    Rep Power
    56

    Default

    The recommendation is to only run Zimbra on the server, you'll get problems with port conflicts etc. No, it's not possible to remove the IM from Zimbra.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    rototom is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default

    Isn't it possibleto change the zimbras instant messaging port?
    Thanks

  4. #4
    chauvetp is online now Elite Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    New Paltz, NY
    Posts
    309
    Rep Power
    7

    Default

    I could be wrong but can't you turn off XMPP on Zimbra (so its not using the port)?

    zmprov ms zimbra-server.dom ZimbraXMPPEnabled FALSE

    Should be easy enough to test that, then restart zimbra, then openfire and see whether connections to the server can still be made.

  5. #5
    rototom is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default

    yeah, that was it. Thanks a lot!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 02:20 AM
  2. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 03:23 PM
  3. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 05:16 AM
  4. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  5. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •