Results 1 to 6 of 6

Thread: How to remove the MTA ?

  1. #1
    EriSan500 is offline Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Default How to remove the MTA ?

    Hi can I remove the MTA part of an existing Zimbra installation?

    Thanks in advance,
    EriSan

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Are far as I know, you can't - that's central to Zimbra. Why would you want to do that? What is it that you're trying to achieve?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    You could not install it, but the system won't work. Search the forums for info on "I already have postfix, I don't want to re-install your version"

  4. #4
    EriSan500 is offline Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Default

    Here's what i did:

    Install Zimbra on server 1 (all components)
    Install Zimbra on server 2 (Only MTA & SNMP)

    (I wanted to remove the MTA on server 1 and use only MTA on server 2, but since i didn't find a way to eliminate MTA on server 1, i moved ahead)

    Everything worked fine, but the 2nd server was not performant enough.

    So i did a ./install.sh -u on the 2nd server in the "hope" it would not only remove it from server 2 but ALSO remove the registration on server 1 which didn't happened.

    So question now is: How do I "unregister" the 2nd server on the 1st server?

    EriSan
    Last edited by EriSan500; 03-05-2006 at 01:41 PM.

  5. #5
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    To remove the mta on server 1:
    zmprov ms server1 -zimbraServiceEnabled mta -zimbraServiceEnabled antispam -zimbraServiceEnabled antivirus

    To unregister server2:
    zmprov ds server2

  6. #6
    EriSan500 is offline Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Default

    That worked,

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Replies: 9
    Last Post: 06-15-2009, 09:31 AM
  3. Stats don't update
    By Doug_M in forum Administrators
    Replies: 33
    Last Post: 05-05-2007, 08:17 PM
  4. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM
  5. No data in server statistics
    By zap in forum Administrators
    Replies: 63
    Last Post: 02-13-2006, 11:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •