Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 91 to 100 of 103

Thread: Zimbra Integration With Samba - Ubuntu Based

  1. #91
    maxxer's Avatar
    maxxer is offline Trained Alumni
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    552
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mickier View Post
    Sorry to ask again, but I'm trying to clarify my question; I'm running single server zcs (opensource) 6.0.12 with smbldap installed. Does upgrading to 7.0.1 work re: smbldap after upgrading? or will I have to do "stuff"?
    I tried once upgrading my 6.x install to 7.x on a test machine, and found out that the posix integration was still in place, zimlets installed and so on. Honestly, I didn't try logging on the machine using samba or ssh with zimbra users, I had no time.

    Anyway I recently installed a 7.0.1 machine following the instructions on the wiki, and found no difference from 6.x series, works just fine.
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  2. #92
    mickier is offline Loyal Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    84
    Rep Power
    7

    Default

    thank you maxxer!
    I'll make a full backup and give it a try... (I'm running virtualized, so aside from the time it takes to make a backup, It's pretty low risk)

  3. #93
    borispr is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default

    When create user via web uidNumber for posix account is always default. So I need to find last used uid and enter it manually. Is it a feature?

  4. #94
    nmirceac is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cape Town
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default dodgy ldap

    After doing this tragic move, I'm unable to create the galsync account for a new domain,

    zmgsautil createAccount -a galsync@domain.com -n zimbra --domain domain.com -t zimbra -p 3m
    Error: invalid request: createAccount invalid schema change: [LDAP: error code 65 - object class 'posixAccount' requires attribute 'uidNumber']

    tried (desperately) to remove the ldap indexes for samba and nis, stop ldap, remove the schema restart ldap and try again, but i get another ldap error.
    is this a zimbra 7 only problem?

    any solutions?
    # ZIMBRAEND -- DO NOT EDIT ANYTHING BETWEEN THIS LINE AND ZIMBRASTART

  5. #95
    maxxer's Avatar
    maxxer is offline Trained Alumni
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    552
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by nmirceac View Post
    After doing this tragic move, I'm unable to create the galsync account for a new domain,

    is this a zimbra 7 only problem?

    any solutions?
    Old bug, not 7 related: https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=43764
    No workaround on the bug
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  6. #96
    nmirceac is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cape Town
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by maxxer View Post
    Old bug, not 7 related: https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=43764
    No workaround on the bug
    I found a way...
    you create an user in that domain, let's call it galsync (the only thing that you have to set is a last name - and check the hide in gal checkbox and of course the posix and samba settings).

    after this you configure the gal for that domain, in the galsync account box you just right galsync (replace after auto completing to galsync@domain.tld - not sure if this is necessary) and in the source name you right 'zimbra' (if you want a unified gal for the whole server or 'InternalGal', you select the sync interval, hit next and after that, of course finish.

    Of course, after creating the galsync@domain.tld account you can also

    zmgsautil createAccount -a galsync@domain.tld -n InternalGAL --domain domain.com -t zimbra -f _InternalGAL
    as per GAL Sync Account - Zimbra :: Wiki

    The only nasty thing is the fact that if you look in the galsync user it will not have the typical redish/pinkish galsync icon. Everything else is ok.
    # ZIMBRAEND -- DO NOT EDIT ANYTHING BETWEEN THIS LINE AND ZIMBRASTART

  7. #97
    dhape is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    15
    Rep Power
    3

    Default

    I've got primary and backup AD server. Where do I specify the backup server IP address in case of the failure of the primary domain controller?

  8. #98
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default

    Just letting you know that with Zimbra 7.2 the two zimlets seem to cause trouble: the admin page is not loading anymore.
    Disable both zimbra_samba and zimbra_posixaccount to have access to the admin page.
    This is obviously not a solution.
    This issues's own thread.
    --
    cheers

  9. #99
    dream_liner2k2 is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    India
    Posts
    35
    Rep Power
    3

    Default

    Good day Bill,

    Thats a great way to go to get rid of of the paid-troubles of microsoft platform. But the How to is for older versions of ubuntu and zcs.

    Could you take time off to update the how to for Ubuntu 10.04 & ZCS 7.1 of 7.2.

    TIA.

    Regards

  10. #100
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by dream_liner2k2 View Post
    Thats a great way to go to get rid of of the paid-troubles of microsoft platform. But the How to is for older versions of ubuntu and zcs.

    Could you take time off to update the how to for Ubuntu 10.04 & ZCS 7.1 of 7.2.
    If that's addressed to me the answer would be no, I couldn't update the article. I just posted the link to the article (which was written by someone else) for ZCS Ubuntu users to read also I don't use Ubuntu.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  2. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  3. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  4. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  5. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 10:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •