Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Renamed domain name is not working.

  1. #1
    nishith's Avatar
    nishith is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    123
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Renamed domain name is not working.

    Using zcs 5.0.5 open source edition.

    After renaming zimbra domain name, my webmail admin console is not working.
    It is giving me login console,but by giving User Name & Password,It is not showing busy mouse cursor on the screen.

    What to do?


    All zimbra services are running fine.

    Host webmail.renovau.co.in
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    I have changed my domain name from webmail.renovau.net to webmail.renovau.co.in

    I don't know exactly what is the reason why it is not working. I modified each n every file as per zimbra forum. Please help me out.
    Last edited by nishith; 06-25-2008 at 07:09 AM.

  2. #2
    alexkelly is offline Trained Alumni
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    70
    Rep Power
    7

    Default

    I don't know if this is exactly your problem, but you might try logging in w/ admin@webmail.renovau.co.in

    I had a similar problem when I renamed my domain, and it turned out to be that the default domain was still set to the old name. So if you just specify admin for the login, it tries to use admin@olddomain.com. After you login, you will be able to set your default domain from the admin panel. There should be a command-line setting you can modify, but I don't know what that is off-hand.

    I my case, I was actually getting an authentication error, so this may not solve your issue. But it may be something you'll need to address anyway

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Not sure what you mean by busy cursor, but if it is indeed what alkexkelly is referring to it's:
    zmprov mcf zimbraDefaultDomainName webmail.renovau.co.in

    The default login domain isn't touched on renameDomain command because you can have hundreds of domains and might still want another as the default (though virtual hosts solve this). It would be a good RFE, but the command wasn't originally built to parse the zimbraDefaultDomainName LDAP attribute against all the domain names to see if that's the one changing (or another approach would be to use the logic 'if only one domain than make sure to update the Defualt login domain'). Notebooks can have domain level wiki's though so there is: Bug 25873 - renameDomain command breaks Documents which would be an easy update.

  4. #4
    nishith's Avatar
    nishith is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    123
    Rep Power
    6

    Default

    Dear mmorse,

    By executing the command as suggested by you,I can now login into my zimbra admin console. Below is the command.

    zmprov mcf zimbraDefaultDomainName webmail.renovau.co.in

    But,still I am unable to login into user console by typing

    http://webmail.renovau.co.in

    Below is my basic settings.

    After renaming the domain,the DNS settings for a new domain is still pending. ie.

    A entry & MX entry on another public DNS is still having my old domain name,which is webmail.renovau.net

    But,I can access my new "webmail.renovau.co.in" admin console in a browser by typing IP Address.

    This is the address :- https://58.68.123.55:7071/zimbraAdmin
    But, http://58.68.123.55 is not working,giving me a message that "This page Can Not Be Displayed"

    Previously,I configured my zimbra mail server onto "http" by typing "zmtlctl http" command.

    Please Respond what to do.

    Nishith.

  5. #5
    nishith's Avatar
    nishith is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    123
    Rep Power
    6

    Default

    Hello,

    I have changed my domain & I am geting login page also.

    Now, I m getting authentication error,while trying to login into zimbra admin panel.

    Note :- All zmcontrol services are workig fine. ( LDAP also)

    Also the zimbra mail user list hasn't been updated. My domain name is renovau.co.in & user name syntax is

    zmprov gaa -v | grep '# name'
    # name admin@webmail.renovau.co.in

    The message is " Authentication Failed", for admin cnosole as well as for normal mail user.

    By typing below command,I didn't find any LDAP process.
    ldapsearch -x | grep renovau.co.in
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)

    Tell me your experience regarding this error & how did you fix it.
    Last edited by nishith; 06-25-2008 at 10:42 PM.

  6. #6
    nishith's Avatar
    nishith is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    123
    Rep Power
    6

    Exclamation zmcontrol service giving slow response.

    using zcs 5.0.5 OS.

    My zmcontrol service is not working fine. It is giving slow response.

    Below is the response.

    java.net.UnknownHostException: webmail: webmail
    at java.net.InetAddress.getLocalHost(InetAddress.java :1353)
    at com.zimbra.common.localconfig.LC.<clinit>(LC.java: 350)
    at com.zimbra.common.localconfig.KnownKey.<clinit>(Kn ownKey.java:32)
    at com.zimbra.common.localconfig.LocalConfig.expandAl l(LocalConfig.java:327)
    at com.zimbra.common.localconfig.LocalConfig.<init>(L ocalConfig.java:177)
    at com.zimbra.common.localconfig.LocalConfig.readConf ig(LocalConfig.java:343)
    at com.zimbra.common.localconfig.LocalConfig.<clinit> (LocalConfig.java:348)
    at com.zimbra.common.localconfig.Main.main(Main.java: 108)
    Host renovau.co.in
    Stopping stats...Done
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping archiving...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...Done

  7. #7
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Please stop double posting! You have this thread open already and the issues are linked. As you have changed your domain name etc we need to go through the whole DNS checking process again. So please post
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig _domain_ mx
    dig _server_fqdn_
    host `hostname` <- note backticks and not double quotes

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 04-27-2009, 02:49 AM
  2. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  3. [SOLVED] Remove main domain!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 09-27-2007, 08:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •