Results 1 to 4 of 4

Thread: Increased Mail Queue after setting up more MX records

  1. #1
    gtdaqua Guest

    Default Increased Mail Queue after setting up more MX records

    We had one production email server and last weekend we created two more email servers (identical zimbra) and set up MX records with our ISP with our ISP. So its like this now:

    zimbra1.example.com -> MX - 10
    zimbra2.example.com -> MX - 20
    zimbra3.example.com -> MX - 30

    Now, I know that higher the MX value, more probability for spammers to connect. Within a few hours our zimbra2 and zimbra3 started to block thousands of spam emails. The amount of spam handled in zimbra1 drastically reduced.

    But because zimbra1 is our main server for authentication and SMTP, the deferred mails have increased higher. Several email messages are lying in the queue for a very long time. Error messages include "Mail transport not avaialble", "Delivery temporarily suspended" etc. Although, legitimate emails are indeed going out.

    Another thing is zimbra2 and zimbra3 are relaying messages by default to zimbra1 and outside relaying to other domains is denied by default. In zimbra1's queue I see several emails with sender "mailer-daemon" and recipients are spam addresses! These emails are not going out because of obvious errors - mx servers not available, connection timed out etc.

    Is there anything I am missing to understand here? Because, I have never seen these many emails lying in queue before.

  2. #2
    gtdaqua Guest

    Default

    I am sorry I posted in the wrong section. Moderators, can you move this thread to 'Administrators' section, please?
    thanks.

  3. #3
    gtdaqua Guest

    Default

    Bump???

    (just to put this on top). Still is a concern.

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Quote Originally Posted by gtdaqua View Post
    Another thing is zimbra2 and zimbra3 are relaying messages by default to zimbra1 and outside relaying to other domains is denied by default. In zimbra1's queue I see several emails with sender "mailer-daemon" and recipients are spam addresses! These emails are not going out because of obvious errors - mx servers not available, connection timed out etc.
    Search the forums for backscatter as it has been discussed quite a few times, and different solutions are available.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  3. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •