Results 1 to 3 of 3

Thread: mails are not going outside world

  1. #1
    chandu is offline Elite Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    445
    Rep Power
    7

    Post mails are not going outside world

    Hi,

    I had setup zcs 4.5.10 opensource version, with 100 mailbox account in production. clientis using microsoft outlook.

    1) In 100 account, 2 accounts are not able to send the mails to outside world.
    from outlook

    But i can send the mails tooutside world from their webmail account.

    what will be problem ?

    2) when i connecting through my zimbra server using telnet on port 25

    and sending mail as below

    MAIL FROM:chandu@xyz.com (local user)
    RCPT TO:chandu_welcome@yahoo.com (outside world)

    it gives

    554 relay access denied

    where to make changes exactly, to allow to send mail by above method i.e it should not give relay access denied when i am sending from local to outside world.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    This could be a problem with your mynetworks setting, you really should search the forums for the answer to this as it's been covered many times.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Make sure your network interface is added to mynetworks.
    So at a minimum you'd have two values: 127.0.0.1/8 x.x.x.x/32
    Directions are here: ZimbraMtaMyNetworks - Zimbra :: Wiki

    No need to add every last IP of people who are connecting remotely. The authenticated user capability simply needs to have your local interfaces listed. You used to have to add these manually, but now in 5.0.x we do some checking to make sure 128.0.0/8 stays in, and the local interfaces are added on install as well as harder to remove from the admin console accidentally. Completed via Bug 17753 - validation of MTA related inputs : comment #25

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Migration of Qmail mails to zimbara
    By akhader in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 05-27-2010, 03:08 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 02-20-2009, 01:29 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 06-18-2008, 01:50 AM
  4. "NO APPEND failed" message when migrating mails
    By tkrag@mostlyharmless.dk in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 05-18-2007, 06:25 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-11-2006, 05:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •