Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Disk stats graph missing following update to 5.0.4

  1. #1
    John Munro is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Japan
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default Disk stats graph missing following update to 5.0.4

    Following upgrade to 5.0.4 from 5.0.2 all is better with the exception of the disk stats page. /boot is showing, but / is missing (see screenshot). Prior to the upgrade, it was showing and recording fine.
    New Picture.jpg

    df -mlP is showing all part's fine with the root having the usual unusually long dev name of /dev/mapper/Ubuntu-root

    Install is Ubuntu 6.04 LTS FOSS 5.0.4

    I suspect it is an Ubuntu thing due to the long dev name, but this is only a suspicion.

    Is anyone else experiencing this? Would like to confirm before filing a bz report.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Are there any errors in /var/log/zimbra.log ? You could also try running :-

    Code:
    sh -X /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs
    to see if it generates any errors ?

  3. #3
    John Munro is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Japan
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default Graph images are correctly generated but 2nd is not displayed

    There are no errors or warnings in zimbra.log

    Running 'sh -x /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs' (not -X) from both root and zimbra account does produce errors saying '...line 19: use: command not found' etc. but this would be expected.

    Running /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs runs fine and generates the following gif files in logger/db/work (I had to change the extension to png to upload them here)

    disk.mail3.dsty.ac.jp.hour.Disk_Usage_0.png

    disk.mail3.dsty.ac.jp.hour.Disk_Usage_1.png

    The timestamps are correct and the 2nd shows the backup of the new version performed at 3:30am.

  4. #4
    John Munro is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Japan
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default

    Also checked jetty/logs/access_log.2008-03-28 (most recent) for any 404's and found none related (lots of ...com_zimbra_wikipedia/blank_pixel.gif 404's, but that would be another matter).

    So it seems the code is not even looking for the 2nd graph.

  5. #5
    John Munro is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Japan
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default

    Referencing Possible bug in disk statistics page generation

    The script at /opt/zimbra/jetty-6.1.5/webapps/zimbraAdmin/js/zimbraAdmin/statistics/view/ZaServerDiskStatsPage.js looks ok (count still starts at 0) and doesn't appear to have changed in this version.

    I am guessing the problem lies in the code that detects how many images to load. As the images are being generated fine, I would think that either this error is independent of server OS, or it is a faulty upgrade installation on this machine.

    Can anyone confirm that they are able to see more that one graph in the disk stats?

  6. #6
    PeterH is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    55
    Rep Power
    9

    Default

    Hello,

    Cannot confirm seeing more graph but can confirm exact same behaviour with 5.0.3NE and Ubuntu 6.06LTS

    Regards,
    Peter
    Using ZCS Network-edition 5.0.16 on Ubuntu 6.06.2 LTS and 8.04 LTS

  7. #7
    John Munro is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Japan
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default

    So it looks like it got broke in the 5.0.2 to 5.0.3 upgrade. Can anybody see more than one graph in the disks stats with or without Ubuntu 6.04 LTS?

  8. #8
    mstreet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    24
    Rep Power
    7

    Default Missing Disk Stats

    Same behavior here.

    Disk Stats on /boot
    No Disk Stats on /

    These little things are annoying but not show stoppers yet..... still sitting on the fence....
    Mark Street, D.C., RHCE
    Chief Technology Officer
    Alliance Medical Center

  9. #9
    velde064 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default Same behavoir noticed

    Having the same problem on 5.0.3 on ubuntu

    I am also getting at my admin account a lots of emails about 34.000 emails that my disk space has exceeded 80% which is not the case.

    Anyone seeing also this behavoir?

    Mar 29 08:00:10 mail zimbramon[8269]: 8269:err: Disk warning: mail.<server> /dev/md0 at 82%
    Mar 29 07:50:11 mail zimbramon[5873]: 5873:err: Disk warning: mail.<server> /dev/md2 at 82%
    etc...

  10. #10
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Stats problems!!
    By mmike in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 03-25-2008, 09:33 PM
  3. Error in my /tmp/gengraphs.out file
    By Xao in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 01-04-2008, 09:32 PM
  4. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 04:21 PM
  5. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 11:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •