Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem to start Ldap....

  1. #1
    jelitox is offline New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Problem to start Ldap....

    hi!
    well I make a copy of the directory /opt/zimbra/ and when start again the ZCS OSE he give me this messages:

    zimbra@localhost:~$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.

    zimbra@localhost:~$ zmcontrol start
    Host mydomain.com
    Starting ldap...Done.
    FAILED
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    bdb_db_close: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (38)
    bdb_db_close: alock_close failed


    i've searching in the forum but cannot find a match for my problem...
    thanx.

  2. #2
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    Are you using Xen?
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  3. #3
    jelitox is offline New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    I'm using debian etch 4.0 and zimbra Release 5.0.0_RC2_1745.DEBIAN4.0 DEBIAN4.0

  4. #4
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    RC2 means release candidate. I advise you run an actually release. How did you copy your data around? was slapd stopped when you did?
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  5. #5
    jelitox is offline New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    well i stop the services with the zmcontrol stop command and copy the folder /opt/zimbra to a new location...

    my concert is don't lose the data...

  6. #6
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    (a) Make sure slapd is stopped
    (b) as the zimbra user:

    Code:
    cd /opt/zimbra/openldap-data
    /opt/zimbra/sleepycat/bin/db_recover
    Then try starting slapd
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. [SOLVED] LDAP Problem - Zimbra won't start
    By talen888 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 03-02-2008, 02:40 PM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •