Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] IM don't work

  1. #1
    danny.sierra@omtech.net's Avatar
    danny.sierra@omtech.net is offline Trained Alumni
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Quito, Ecuador
    Posts
    258
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] IM don't work

    Hi guys i got a zimbra 5.0.2 OSS on a Suse 10.1 i was playing with chat feature and i find out that doesn't work, i tried to add friends to my buddy list but nothing is added, and no notification is sent, also when i finaly can open a chat window i write many messages and neither of them are recived by my contact, is this a bug on OSS? also i saw that i can't chat with an external service such as yahoo or hotmail, i saw in the online demo that you can choose whether a zimbra local, yahoo or hotmail contact and i actually tried out on the zimbra page, but why in my own zimbra doesn't work? should i configure something else? or is a bug wich is solved on next version? thanks any help

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,499
    Rep Power
    56

    Default

    External services for IM are disabled in current releases of Zimbra, it's detailed in the Release Notes.

    Did you enable the IM services with these commands:

    Code:
    zmprov -l -v mcf zimbraXMPPEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify TRUE
    zmmailboxdctl restart
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    danny.sierra@omtech.net's Avatar
    danny.sierra@omtech.net is offline Trained Alumni
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Quito, Ecuador
    Posts
    258
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks man it works now, maybe it was because i had a 4.5.6 before and i upgrade it to 5.0 thanks again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Any get openconnector to work
    By colin7151 in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2008, 06:22 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 12-02-2007, 05:18 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Replies: 42
    Last Post: 08-11-2006, 09:50 AM
  5. HELP- Making Zimbra work. after installation
    By hifriend1 in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 04-05-2006, 06:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •