Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Mail failing for servers with no A record

  1. #1
    timwiel is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Mail failing for servers with no A record

    ZCS: zcs-5.0.2_GA_1975.UBUNTU6.20080130235804
    os: ubuntu 6.06LTS

    I am having problems with postfix not sending emails from the zimbra server to any server with no A record.

    Examples of such servers can be accessed via:

    Code:
    dig stonebow.otago.ac.nz
    dig stonebow.otago.ac.nz MX
    dig otagodhb.govt.nz 
    dig otagodhb.govt.nz MX
    An example of a server that works sending email is:

    Code:
    dig hotmail.com
    dig hotmail.com MX
    I have DNS lookups in the server tab unchecked

    Any ideas

  2. #2
    bdial's Avatar
    bdial is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    turning off dns lookup is whats causing your problem. turn it back on.

  3. #3
    timwiel is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    that did fix it - I turned it off a few days ago because the mta couldn't connect to itself to deliver the messages to the inbox - doesn't seem to be a problem now - not sure how I fixed that but at least the mail is sending out

  4. #4
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    DNS checking blocks a lot of spam. I have simply chosen to leave it on and contact the admins of improperly configured servers (or DNS thereof).

    If someone puts a mail server up they should take the responsibility to learn to do it right.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •