Results 1 to 9 of 9

Thread: zimbra 5.0.2 OSS dead? help please

  1. #1
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default zimbra 5.0.2 OSS dead? help please

    Hi,

    I don't know how to describe whats going on.
    imap does a bit and then fails with "ssl connection error" and the web interface is broken - see attachment.

    any ideas?

    BTW: haven't changed anything (really nothing has changed)

    Cheers
    Andre
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Have you rebooted your server, cleared the browser cache and reloaded the login screen? Have there been any updates to your o/s (which o/s is it running on)?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default more information

    Hi,

    sorry for not including the tech facs .... to busy to get it up and running again.

    1st thing - restart zimbra fixed it - server is up again.

    2nd thing - tech specs:

    ZCS 5.0.2 OSS on Ubuntu 6.06.1 LTS
    last thing I did: update 5.0.1 to 5.0.2 on the day 5.0.2 was released - no changes at all since then (not even logged on to web admin or shell).
    Symptoms: IMAP stopped working while fetching mails, restarted email client (apple mail) IMAP started, logged in, started fetching mails and failed. I logged on to the WebGui (which was working 4h ago) and had this strange page.

    I had no time to check the logs so far

    Cheers
    Andre

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    The web page is symptomatic of a browser problem, I've seen it myself a couple of times. Check the logs and see if anything jumps out at you.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default

    Hi,

    I am more worried about the dead IMAP....

    which log would you start with?

    Cheers
    Andre

    I found a stacktrace from when the server crashed and it's about IMAPssl....
    Attached Files Attached Files
    Last edited by fisch09; 02-13-2008 at 06:18 AM. Reason: found a log

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    You'll find the log info in /opt/zimbra/log/mailbox.log
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default

    mailbox.log is error free - only the stacktrace - as far as I can see atm

    cheers
    Andre

  8. #8
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    su - zimbra
    zmcontrol stop
    cd /opt/zimbra/libexec/
    zmfixperms
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmcontrol start

    Let's see if that fixes it. It's an issue with the tag libs.

  9. #9
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    We used to throw a stack trace every time it crashed. Now when it shuts down, we give a thread dump.

    Can you post the three valuable logs:
    /opt/zimbra/log/mailbox.log
    /opt/zimbra/log/zmmailboxd.out
    /var/log/zimbra.log

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  2. Creating accounts problem
    By d64 in forum Administrators
    Replies: 17
    Last Post: 02-13-2008, 07:24 AM
  3. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  4. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •