Results 1 to 9 of 9

Thread: Relay MTA for External Delivery

  1. #1
    GoneWestCoast is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default Relay MTA for External Delivery

    I'm attempting to identify our outbound gateway as the Relay MTA for External Delivery.

    No matter WHAT I put in that field in the MTA config, I get:
    "Value did not match valid values."


    I was able to edit relayhost in main.cf, but every time I restart the service that gets overwritten.

    A little help'd be most welcome...

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Try:
    zmprov ms server.domain.com zimbraMtaRelayHost external.relay.com:25
    You may also wish to set zimbraMtaDnsLookupsEnabled FALSE as desired.

  3. #3
    GoneWestCoast is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    zmprov ms zimbraMtaRelayHost external.relay.com:25

    This returns ms usage instructions. Obviously I've adjusted external.relay.com to the correct value for my site...

  4. #4
    p24t is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austin
    Posts
    441
    Rep Power
    8

    Default

    Something I've noticed in the ajax gui (not only zimbra's but other ajax stuff) - sometimes if you paste a value into the field, it won't be recognized. Try typing it in by hand if you haven't already.

  5. #5
    GoneWestCoast is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Whoops-- I should really read those instructions!

    The missing piece was specifying which server to apply the change to.

    Now, however, it's erroring out with an AJAX problem when I try to edit the server to verify the change took:

    essage: this._toolbar has no properties fileName: https://email.mydomain.com:7071/serv..._zimbra_hsm.js lineNumber: 355 stack: ([object Object])@https://email.mydomain.com:7071/service/zimlet/com_zimbra_hsm/com_zimbra_hsm.js:355 call([object Object],[object Object])@:0...

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    See if this solution works for you:
    su - zimbra
    zmcontrol stop
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmcontrol start
    (clear your browser cache before revisiting the admin console)

  7. #7
    GoneWestCoast is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    See if this solution works for you:

    (clear your browser cache before revisiting the admin console)
    Unfortunately not. Same error...

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Might be time to open a bug report - it also appeared for these 2 people:
    Can't access server details
    http://www.zimbra.com/forums/install...-problems.html
    -Be sure to include your version string (zmcontrol -v) & post a #/link back here so we can find it easily

  9. #9
    GoneWestCoast is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    Might be time to open a bug report - it also appeared for these 2 people:
    Can't access server details
    http://www.zimbra.com/forums/install...-problems.html
    -Be sure to include your version string (zmcontrol -v) & post a #/link back here so we can find it easily
    Bug 23804 opened.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Relay MTA for external delivery
    By endorphine44 in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 05-08-2009, 08:24 AM
  3. admin reports being sent to MTA relay
    By dhickey in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 09-14-2007, 12:03 PM
  4. send *all* email through relay mta ?
    By keithop in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 07-24-2006, 02:27 AM
  5. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •