Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: [SOLVED] Smtp

  1. #1
    jamesbyrne is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Smtp

    I would like zimbra to continue to act as a closed mail relay, but i have clients who want to use pop3 and smtp to integrate zimbra into outlook. I have gotten it to work for the mail receiving. But when i got to sent e-mails with the SMTP i get a error, my settings in the smtp port are 25, and i am using the correct host name. Can someone please let me know any other ideas thanks, in advance.

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Welcome to the forums,
    What's the error?
    You can tail -f /var/log/zimbra.log when you do it to see if anything show up there as well.
    Outgoing Mail Problems - Zimbra :: Wiki
    SMTP Auth Problems - Zimbra :: Wiki

  3. #3
    jamesbyrne is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    I am having a problem adding a single static ip address, I am attempting to use the tutorial at "http://wiki.zimbra.com/index.php?title=Outgoing_Mail_Problems" and it does not seem to add i think it is because i am not typing a / then a number. I do not know what to type though since i just want this one static address to be able to use the MTA. Also i was wondering if i do add this address can i go back and delete it easily. Please let me know thanks.

  4. #4
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

  5. #5
    jamesbyrne is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    ok i tried runing

    "zmprov ms 'mail.mydomain.com' zimbraMtaMyNetworks "127.0.0.0/8 xx.xxx.xxx.xxx/28(this is the data center my server is in) xxx.xxx.xxx.xx/32(my external ip i want to be able to send stuff from)"

    then i restart the services, and it does not work so i run "postconf -d mynetworks" and it comes back without the new network i am trying to add.

    Anyone have any ideas on why this might be?

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Run 'postconf mynetworks' without the -d

  7. #7
    jamesbyrne is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    ok that came up with the change, but i am still getting a error in outlook. It is saying that it is a unknown error. But i set the server to be able to send messages from that external address. I can receive e-mails in my outlook but not send them any other ideas. Thank you so much for your help to this point it is greatly appreciated.

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

  9. #9
    jamesbyrne is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    after much time, it is working now, thanks to mike. I really love the zimbra tech support

  10. #10
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    (proxy & a few port conflicts were in the way)
    Last edited by mmorse; 01-22-2008 at 06:15 PM. Reason: Can't spell - were not we're

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. sms zimlet troubleshooting
    By switchnetworks in forum Zimlets
    Replies: 19
    Last Post: 09-09-2009, 04:37 AM
  2. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 11-05-2007, 02:48 PM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •