Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] No POP access by users

  1. #1
    blackpuma's Avatar
    blackpuma is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] No POP access by users

    I don't know if this is a configuration problem or not. Zimbra seems to be working flawlessly via the web UI. However, I can't figure out how to get anybody to connect via POP.

    The server has a handful of virtual hosts. Zimbra 4.5.10 GA running on CentOS 5. I have POP over SSL (port 995) open on the firewall. e-mail client: Thunderbird

    This is the error I always see:

    Sending of password did not succeed. Mail server mail.mydomain.com responded: invalid username/password.
    In the Thunderbird server settings I have
    Code:
    Server Name: mail.myvirtualdomain.com Port: 995 
    User Name: myusername
    Security Settings
    Use secure connection: 
    [ ] Never [ ] TLS, if available [ ] TLS [X] SSL
    I may be blind, but I don't see any documentation about this.
    Thank you!

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Is 'Clear text login' enabled in the Admin UI?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    blackpuma's Avatar
    blackpuma is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    No, it was not.

    After I changed it for both IMAP and POP, I figured out how to restart the server. I still had the same error message as before with Thunderbird, but I saw a different error while trying to use IMAP via Apple Mail, so your suggestion did make a difference. Thank you.

    The other thing that I figured out is that the user name has to have the full e-mail address, for example user@myvirtualdomain.com instead of user. This is different from using the web UI... but it works!

    Thank you for helping get past this blockage.
    Last edited by blackpuma; 12-24-2007 at 01:39 AM. Reason: clarify message

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM
  2. POP - Relay Access Denied
    By msf004 in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 08-02-2007, 01:11 PM
  3. Question: How to let POP users see the Junk folder?
    By shankwc in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 09-28-2006, 09:59 AM
  4. Imap and Pop access for other domains
    By jeemeekay in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2006, 08:49 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 06-05-2006, 08:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •