Results 1 to 9 of 9

Thread: ZCS 10 IMAP/POP3 mail sending problem outside network

  1. #1
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default ZCS 10 IMAP/POP3 mail sending problem outside network

    Hello,

    I have installed ZCS 10 on SLES 9 and set Split DNS successfully. Ii have configured IMAP & POP3 in my internal network using offip and it works fine.
    i can send mail to any domain and i can receive mail.
    if i try same services(POP3 & IMAP) other then setup network it sends mail to local/same domain but not send any other domain it fails to send.

    example : mydomain.com
    Email Account 1 = abc@mydomain.com
    Email Account 2 = 123@mydomain.com

    Other Emial Account = 007@hotmail.com

    from internal network i can send mail to any and recd. from any. works fine.


    from External/Outside network
    abc@mydomain.com to 123@mydomain.com --- > Send --- > OK

    abc@mydomain.com to 007@hotmail.com ---> send ---> FAIL
    abc@mydomain.com to any other domain even trusted -- > FAIL

    I am so confused what to do next .
    Please help me to get the solution as possible.
    any help will be appreciated.

    Thanks,
    Yukari !!!
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    When it fails, it would help if you posted the error messages not that it 'failed' as it's impossible to give any answer to that.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default

    From Apple - Imail client
    Yes, error is Like " The server response was : <uscell@gmail.com>: Relay access denied "

    From Outlook Express Mail Client :

    "The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'uscell@gmail.com'. Subject 'test', Account: 'mail.xyz.com', Server: 'mail.xyz.com', Protocol: SMTP, Server Response: '554 <uscell@gmail.com>: Relay access denied', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 554, Error Number: 0x800CCC79 "


    Thanks,
    Yukari !!!
    Last edited by uscell; 10-10-2008 at 11:29 PM.
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    This has been covered many times in the forums, search for 'mynetworks' and also look in the wiki. Check the settings for that entry are correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default

    Ok i had search and i found Mail Submission / Relaying and i did the same thing which is discribe on wiki.
    One Quick Question ... dose any thing affect Split DNS.. ???
    i had a quick look on /var/log/zimbra.log it shows me empty.. ??

    i have Somany client across world and they all using POP3 & IMAP it;s not possible to get all the clients IP pool and set for relaying .
    earlier we were using exchange and on exchange we can authenticate user and grant send mail from any network.
    in zimbra if we select authentication it stops send mail.even locally we cannot send.

    I want my user can authenticate and send e-mail to any one ..
    without authentication it will not allowed to send .

    Please Please suggest me what to do ..

    Thanks,
    Yukari !!!
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    You don't add all the IPs for your clients, you just add your LAN & 127.0.0.0/8 as described in the wiki article.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default

    Previously when i pass the CLI to check Mynetworks the same one there
    127.0.0.0/8 172.16.10.18/24
    this two and i added one one like
    127.0.0.0/8 172.16.10.18/24 202.160.163.89/29

    now it listed same as 127.0.0.0/8 172.16.10.18/24 202.160.163.89/29

    Guide me ... di i need to restart server after change.. i had a postfix reloaded.,

    thanks,
    Yukari !!!
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

  8. #8
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default

    Hello Bill
    I had check in myMTA networks and it shows me the describe ip .
    still not work
    Kindly help to set up
    i am using split dns.

    Thanks,
    Yukari !!!
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

  9. #9
    uscell's Avatar
    uscell is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    65
    Rep Power
    7

    Default Solved

    Quote Originally Posted by uscell View Post
    Hello Bill
    I had check in myMTA networks and it shows me the describe ip .
    still not work
    Kindly help to set up
    i am using split dns.

    Thanks,
    Yukari !!!
    SOLVED
    Thanks.
    Yukari !!!!
    +91 982 503 9118
    -----------------------------
    Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509RHEL5_64 FOSS edition.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •