Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Testing 5.0RC2 - How To Enable Instant Messaging?

  1. #1
    Chewie71 is offline Trained Alumni
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    371
    Rep Power
    8

    Default Testing 5.0RC2 - How To Enable Instant Messaging?

    I've got a test server running 5.0RC2 and would like to experiment with the instant messaging feature. For some reason I cannot get it to add any buddies, and I do not see a way to set it up to communicate with MSN/AOL/etc.

    Are there configuration changes that need to be made to get this stuff to work? I've looked through the docs folder and there's nothing there about it.

    Help?

    Thanks,
    Matt

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    IM is already enabled but as it's still beta you may have hit a bug. Is this a clean install of RC2 or an upgrade of something earlier release?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Chewie71 is offline Trained Alumni
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    371
    Rep Power
    8

    Default

    The original install was 5.0 Beta3, upgraded to RC1, and now upgraded to RC2.

    So I was wondering if there just isn't some config file missing because I did an upgrade from earlier versions?

    The IM tab shows up, but I can't add any buddies and there's no options available to add MSN or AOL connections...which I do see when I log into Zimbra's live demo of RC2.

    Thanks,
    Matt

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    I assume it's the Open Source version you're using as you've upgraded fro beta3? It shouldn't make any difference whether you've upgraded or just done a clean install, it should be enabled. The IM does work in RC2, I use it.

    After a cursory glance at bugzilla I can't see anything relating to your description and the hosted demo is pretty much the same as the released RC2. I'd suggest filing a bug report, that's why it's still beta and we need these to fix any problems.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Chewie71 is offline Trained Alumni
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    371
    Rep Power
    8

    Default

    Guess I should clarify too...

    I upgraded from Beta3 OSS to RC1 OSS, but now I moved to RC2 NE. Maybe that is the issue?

    I guess I could try a clean install....there's no data that needs kept, I'd just have to regenerate some test accounts.

    Matt

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Chewie71 View Post
    Guess I should clarify too...

    I upgraded from Beta3 OSS to RC1 OSS, but now I moved to RC2 NE. Maybe that is the issue?t
    Ah yes, that might be a slight hiccup - that's not the recommended procedure for upgrading OSS to NE, you need a clean install of NE then copy your data over. See if it's any different with a clean NE install.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    i've got the same thing with os version 5.0rc2 - IM tab never showed anything, I thought I was just being stupid.

  8. #8
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    which is entirely possible, i'm not discounting that

  9. #9
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by dijichi2 View Post
    i've got the same thing with os version 5.0rc2 - IM tab never showed anything, I thought I was just being stupid.
    Same question, I guess - clean install or upgrade? Either way it should be filed as a bug.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by dijichi2 View Post
    which is entirely possible, i'm not discounting that
    I doubt that very much.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Instant Messaging
    By premoddev in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 07-27-2008, 06:12 AM
  2. Instant Messaging / Peer to Peer Chat
    By venaro in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-25-2007, 12:01 AM
  3. Instant Messaging
    By premoddev in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 01-05-2007, 05:07 AM
  4. Instant messaging
    By mansuper in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 08-09-2006, 07:28 AM
  5. Instant Messaging Integration...
    By sammie in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-2006, 09:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •