Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Mailbox won't start, asks for password

  1. #1
    David-LU is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default Mailbox won't start, asks for password

    Hello,

    My mailbox and mta services won't start :

    Host zimbra.mydomain.com
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Password:

    zmmailboxctl start
    getService: sasl
    getService: webxml
    getService: perdition
    Password:

    Why is a password needed now? it was working fine before...

    Thanks for any hint.

    David

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Hi David,
    Looks like your sudoers file may be messed up. The easiest thing to do is to run the installer again.

    ./install.sh

  3. #3
    David-LU is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    You were right : I managed to fix the sudoers file, I don't know what happened.

    Thanks a lot.

    I have another problem though : when I try to login on the webmail page, I get the following error :

    An unknown application error has occurred. Please correct any errors and retry. If the problem persists, please contact your System Aministrator. (INVALID_PDU)

    My /opt/zimbra/log/zimbra.log :

    javax.servlet.UnavailableException: Requested array size exceeds VM limit
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.init(SoapServlet.java: 121)
    at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.j ava:211)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServl et(StandardWrapper.java:1068)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(Stan dardWrapper.java:900)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnSta rtup(StandardContext.java:3823)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(Sta ndardContext.java:4087)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInt ernal(ContainerBase.java:759)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(Co ntainerBase.java:739)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(Sta ndardHost.java:524)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirec tory(HostConfig.java:909)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirec tories(HostConfig.java:872)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps( HostConfig.java:474)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostC onfig.java:1106)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEv ent(HostConfig.java:310)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLife cycleEvent(LifecycleSupport.java:119)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1019)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(Standa rdHost.java:718)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1011)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(Stan dardEngine.java:440)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.start(Sta ndardService.java:450)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(Stan dardServer.java:683)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalin a.java:537)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootst rap.java:271)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:409)
    2007-11-17 15:52:29,381 INFO [main] [] ContentServlet - Servlet ContentServlet starting up
    2007-11-17 15:52:29,399 INFO [main] [] PublicICalServlet - Servlet PublicICalServlet starting up
    2007-11-17 15:52:29,414 INFO [main] [] account - Servlet PreAuthServlet starting up
    2007-11-17 15:52:29,755 INFO [main] [] mailbox - Servlet UserServlet starting up
    2007-11-17 15:52:29,785 INFO [main] [] FileUploadServlet - Servlet FileUploadServlet starting up
    2007-11-17 15:52:29,939 INFO [main] [] StatsImageServlet - Servlet StatsImageServlet starting up
    2007-11-17 15:55:10,771 INFO [http-7071-Processor49] [] StandardWrapper[/service:AdminServlet] - La servlet AdminServlet est actuellement indisponible

    I've searched the forums for "Requested array size exceeds VM limit" but only found one thread. I've tried to adjust the tomcat_java_heap_memory_percent parameter but nothing worked.

    Any advice ?

    David

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    How much RAM on this system? What change did you make to tomcat_java_heap_memory_ and did you restart tomcat or zimbra after making the change?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    David-LU is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Hello,

    768Mb, I've set it to 40,50,80 or even 90 but nothing worked. Of course I restarted tomcat/zimbra between each modification and I also tried to reboot...

    David

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    I know there's a calculation bug with how we set our heap size, but I'm pretty sure it's fixed. Try setting it to 30 or even 20

  7. #7
    David-LU is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, I'll try that. I forgot to mention I'm using version 3 GA, pretty old installation but it was working fine until this problem happened.

    I'll keep you informed.

    Thanks,

    David

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    You're way below the recommended amount of RAM for a production server, I would suggest installing more RAM and getting onto a more recent build of Zimbra. You can try lowering the heap size to see if that helps but you really should upgrade your system.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    David-LU is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    I tried tomcat_java_heap_memory_percent = 20 and tomcat_java_heap_memory_percent = 30 but it still doesn't work.

    I know 768 Mb is not enough, but all I need is a way to get all my emails back. There is about 30Gb of mail that my users need access to. What else can I do ?

    David

  10. #10
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by David-LU View Post
    ]My /opt/zimbra/log/zimbra.log :
    javax.servlet.UnavailableException: Requested array size exceeds VM limit
    Could you examine your /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out
    If you ware seeing anything like:
    Error occurred during initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    Invalid initial heap size: x
    The specified size exceeds the maximum representable size.
    Could not create the Java virtual machine.
    As you only have 768mb...go really low:
    zmlocalconfig -e tomcat_java_heap_memory_percent=15
    zmlocalconfig -e mysql_memory_percent=10
    zmcontrol stop/start

    to make sure it applied:
    zmlocalconfig | grep mem

    Though you're on v3.x...
    The bug John's referring to is Bug 21348 - installer sizes mailboxd_java_heap_memory_percent too large on 32-bit system and mailboxd fails to start fixed for 5.0RC2
    (However, I don't know it's status for 4.5.x - 21551 was the accidental dupe)
    Last edited by mmorse; 11-17-2007 at 07:29 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. After reboot mailbox and tomcat don't start
    By gon in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2007, 11:50 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •