Results 1 to 6 of 6

Thread: email error

  1. #1
    jvels is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default email error

    Hi

    When I try to send a mail to my server I got this error:
    Code:
    This message was created automatically by mail delivery software.
    
    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
    
      test@test.DOMAIN.dk
        The mail server could not deliver mail to test@test.DOMAIN.dk.  The account or
    domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns
    entries.
    THe funny is I get this error when I try to send from a webmail (my ISP), when I try to send a mail to my zimbra mail test@test.DOMAIN.dk then I do not get any error and the mail is incomming.... is it something wrong on my server??

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    From outside your network run:
    dig mx test.domain.dk

  3. #3
    jvels is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default

    Here is the result...:

    Code:
     <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx test.DOMAIN.dk
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 13497
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 4, ADDITIONAL: 5
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;test.DOMAIN.dk.                  IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    test.DOMAIN.dk.           43190   IN      MX      10 test.DOMAIN.dk.
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    DOMAIN.dk.                43190   IN      NS      ns4.gratisdns.dk.
    DOMAIN.dk.                43190   IN      NS      ns1.gratisdns.dk.
    DOMAIN.dk.                43190   IN      NS      ns2.gratisdns.dk.
    DOMAIN.dk.                43190   IN      NS      ns3.gratisdns.dk.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    test.DOMAIN.dk.           43190   IN      A       XX.XX.XX.XX
    ns1.gratisdns.dk.       20340   IN      A       149.6.48.8
    ns2.gratisdns.dk.       20361   IN      A       87.72.47.122
    ns3.gratisdns.dk.       20298   IN      A       82.195.156.187
    ns4.gratisdns.dk.       20385   IN      A       207.44.200.58
    
    ;; Query time: 4 msec
    ;; SERVER: 10.129.0.1#53(10.129.0.1)
    ;; WHEN: Fri Nov 16 08:57:26 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 208

  4. #4
    jvels is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default

    Do I need to split the dns?? (I have read someting in the wiki about that...) but Im not sure that would solve my problem.

    /Jesper Vels

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,486
    Rep Power
    56

    Default

    If you are behind a NAT device then you will need a Split DNS set-up.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    jvels is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default

    Hi

    Yes im behind a nat router....

    But is it strange that if I send from a hotmail email, then the mail was delivered... and if I send from a email from my ISP then i got the error.... is that becase the dns problem??

    /Jesper Vels

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •