Results 1 to 3 of 3

Thread: User unknown (in reply to RCPT TO command)

  1. #1
    eVipere Guest

    Question User unknown (in reply to RCPT TO command)

    I'm getting this strange error on my zimbra server occasionally. When an email is replied to, a bounce back is received and the message is never sent. This generally is occured when the user does exist, but the user (in this posting, valid_user), does exist and can generally send/receive emails.

    <message>

    Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
    Date: Tue, 13 Nov 2007 17:03:41 +0000 (UTC)
    From: MAILER-DAEMON@mail026.bisx.prod.on.blackberry (Mail Delivery System)
    To: valid_user@valid_domain.com



    This is the mail system at host mail026.bisx.prod.on.blackberry.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to <postmaster>

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <slysmasher@vzw.blackberry.net>: host ###.###.###.### said: 550
    5.1.1 <random_user@vzw.blackberry.net>... User unknown (in reply to RCPT TO
    command)

    </message>

    However, the strange this is that random_user@vzw.blackberry.net was never involved in the posting, so how/why is the message trying to go through a verizon mobile server?????

    Also, in the log/mailbox.log file, the only indication of a message around that time is this entry: INFO [ImapSSLServer-5465] [name=valid_user@valid_domain.com;ip=###.###.###.## #;] mailbox - Added message id=267 digest=md5_hash mailbox=31 rcpt=:API:

    The last part is unusual, rcpt=:API:.....??

    If anyone else has experience with this, or a similiar issue with user unknown 550, please let me know soon. Clients won't like receiving this unusual message for much longer.

  2. #2
    eVipere Guest

    Talking Problem figured out.

    I figured out the problem I was having. The old server I migrated the accounts from had aliases setup, which were copied over as well. At least one of those aliases, the blackberry one, was no longer valid. The old server (MDaemon), didn't mind too much about it, but zimbra will send a bounce message back to the user who sent the message.

    So for future reference, the forwarding emails listed for accounts WILL cause a bounce message if they are undeliverable. It would be interesting if anyone knew how to prevent this behavior.

  3. #3
    dwmtractor's Avatar
    dwmtractor is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    1,027
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by eVipere View Post
    So for future reference, the forwarding emails listed for accounts WILL cause a bounce message if they are undeliverable. It would be interesting if anyone knew how to prevent this behavior.
    I seriously question if you want to prevent this behavior, if the behavior you mean is Zimbra letting senders know of bounced messages. That would result in a lot of garbage getting sent back & forth to what should be known dead users. Rather, I would suggest that SOP should be, in the event of a bounce, to check the user's forwarding addresses, if any, and also check the global and user settings under the admin UI to see if there are any blind forwarding addresses set. You want such stuff diagnosed and cured, not just hidden.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Server platform change RH to Ubuntu issues
    By marke in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2007, 12:27 PM
  2. Mysql error on install
    By tommygun in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 05-29-2007, 09:29 PM
  3. ZIMBRA!!!!! Error zmcontrol status and others
    By orison in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 02-03-2007, 07:52 PM
  4. Zimbra Upgrade FAILED Badly
    By kelley.ch in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2006, 04:10 PM
  5. Error on install
    By tommygun in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 07-17-2006, 03:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •