Results 1 to 4 of 4

Thread: performance issues

  1. #1
    solarsail is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default performance issues

    Since upgrading to version 4.5.9 I've been seeing spikes in the load, sometimes reaching 18, for 10 minute periods. It causes users to come to my desk asking "what is wrong with Zimbra?", "why can't I log into my email?".

    In top, i see mysql and java dancing around at the top, sometimes with zmlogger thrown into the mix. Looking at myslow.log and logger_myslow.log, i mainly see 0 and 1 times with a few numbers less than 21 thrown in.

    We only began experiencing these issues after the 4.5.9 upgrade and I do not believe that our usage patterns have changed.

  2. #2
    dwmtractor's Avatar
    dwmtractor is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    1,027
    Rep Power
    10

    Default

    This is NOT related to 4.5.9 (which I'm on too with no spikes) but I gotta ask: what RAM and CPU are you running with?

  3. #3
    solarsail is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default

    I have 1 gig, dual Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz. I can pop in another gig tonight for good measure, but I do not think it is swapping since it seemed to have plenty of physical memory available while the load was high. I have vmstat running now, so i can see what is happening during the next spike.

  4. #4
    dwmtractor's Avatar
    dwmtractor is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    1,027
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by solarsail View Post
    I have 1 gig, dual Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz. I can pop in another gig tonight for good measure, but I do not think it is swapping since it seemed to have plenty of physical memory available while the load was high. I have vmstat running now, so i can see what is happening during the next spike.
    Might want to check the tail end of /var/log/zimbra.log as well

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Performance Issues
    By dketchum in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 11-17-2007, 11:28 AM
  2. Zimbra Performance Issues
    By skyphyr in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2007, 09:03 AM
  3. Need Help Troubleshooting Web Client Issues
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-2007, 05:27 AM
  4. Replies: 11
    Last Post: 12-03-2006, 01:29 PM
  5. Performance, spam and lot more
    By montievv in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-24-2006, 11:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •