Results 1 to 6 of 6

Thread: Unable to send email

  1. #1
    carnold is offline Advanced Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default Unable to send email

    We use zimbra 5 rc1 on sles10 sp1. This mail server using zimbra has been working in the past but today, at 4:30am, seems to have stopped receiving email. We can send but can not receive. I do not see any errors in /var/log/mail but looking in /opt/zimbra/log/mailbox.log i see this:
    2007-10-31 12:13:46,425 INFO [ImapServer-2] [] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.net.SocketException: Socket closed
    at java.net.SocketInputStream.socketRead0(Native Method)
    at java.net.SocketInputStream.read(SocketInputStream. java:129)
    at com.sun.net.ssl.internal.ssl.InputRecord.readFully (InputRecord.java:293)
    at com.sun.net.ssl.internal.ssl.InputRecord.read(Inpu tRecord.java:331)
    at com.sun.net.ssl.internal.ssl.SSLSocketImpl.readRec ord(SSLSocketImpl.java:789)
    at com.sun.net.ssl.internal.ssl.SSLSocketImpl.readDat aRecord(SSLSocketImpl.java:746)
    at com.sun.net.ssl.internal.ssl.AppInputStream.read(A ppInputStream.java:75)
    at java.io.BufferedInputStream.fill(BufferedInputStre am.java:218)
    at java.io.BufferedInputStream.read(BufferedInputStre am.java:237)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.TcpServerInputStream.readL ine(TcpServerInputStream.java:71)
    at com.zimbra.cs.imap.TcpImapRequest.continuation(Tcp ImapRequest.java:73)
    at com.zimbra.cs.imap.TcpImapHandler.processCommand(T cpImapHandler.java:103)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processCon nection(ProtocolHandler.java:210)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(Protoc olHandler.java:177)
    at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Wo rker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)

    Although this seems to be an imap error, this message first appeared this morning at 4:43am (the time we stopped receiving email). We have mynetworks set in the zimbra admin and as i said, this email server has been working fine until this morning. We can login to the WebUI and the AdminUI. When in the adminUI, i check the mail queue and nothing is seen in there. When i check the server in the adminUI and then services, i notice the mailbox option is greyed-out. I then ran zmcontrol status which shows everything running. Then i run zmmailboxdctl stop and then start, all seems fine, still can not receive email. Called our isp to make sure then were not suddenly blocking port 25 or any ports and they are not. Restart the server and our firewall, still can not receive email.
    I know zimbra 5 rc1 does not use tomcat it uses jetty. So can someone help with this?

  2. #2
    carnold is offline Advanced Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    OK, so i re-ran the install script and still not receiving email. I do not see that java error in mailbox.log since the install script was ran. I did notice these "warnings" during the install script:
    WARNING: Unknown package installed for store.
    Checking ldap status
    Setting defaults...Checking ldap status
    done.
    Setting defaults from existing config...done.
    Checking for port conflicts
    Port conflict detected: 80 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 443 (zimbra-store)
    Port conflicts detected! - Any key to continue

    These errors were not detected anytime before now.

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,494
    Rep Power
    56

    Default

    Stop Zimbra, check if there are any Zimbra service running and if there are then kill them. When you've done that make sure any mail server on your system is disabled and not running then run the install again.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    carnold is offline Advanced Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    Yea, i have done this many times and this time it did not work either. Any idea about the error posted above?

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,494
    Rep Power
    56

    Default

    Well, the error you've posted above says you've got port conflicts. That would imply there's a mail server and/or web server listening on those ports.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    carnold is offline Advanced Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks Bill but i am asking about the error in the first post, not the port conflicts

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  2. Unable to send mail
    By jsx in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-27-2007, 05:53 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM
  4. cannot send email to sina/yahoo
    By koolokamba in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2006, 08:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •