Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] Relay MTA

  1. #1
    drdre is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Trinidad
    Posts
    416
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Relay MTA

    Ok....

    my relay MTA is my internet provide SMTP server.. which is mail.mail.tt .. but my question here is that for me to send emails externally throu mail.mail.tt .. i need to use my username and password for sending mails..

    in my gobal settings.. under MTA.. i dont see a place for me to put in my username and passsword which my internet provide has given me to use their MTA...

    Help please.

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  3. #3
    drdre is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Trinidad
    Posts
    416
    Rep Power
    7

    Default

    thanks..

    question .. they say i should run this command as user 'zimbra' .. which the installer made... what is the default password for this ?? Can i change it via the normal way i change a linux user pw?? Would i need to restart the service if i change the password ?

    the reason i ask, is because the password i set for the administrator of Zimbra doesnt seem to be the password for teh zimbra linux user on my box.

    sorry if my questions are a bit silly.

  4. #4
    soxfan is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    If you log into the system as root you can just execute 'su - zimbra' to effectively become the zimbra user, and you won't be prompted for a password. I think there is a way to find the password through a Zimbra command, but I always just use the 'su' method.

  5. #5
    drdre is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Trinidad
    Posts
    416
    Rep Power
    7

    Default

    oh thanks soxfan.. i forgot about that.. lol

    this line
    "echo mailrelay.example.com usernameassword > /opt/zimbra/conf/relay_password"

    "mailrelay.example.com" should be my relay server address right.. ?

    just want to make sure.

    oh the above is a dumb question.. thanks for all the help.
    Last edited by drdre; 09-27-2007 at 02:03 PM.

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    yup (it should match the 'relay for external delivery' value you've already entered in the admin console gui -aka zimbraMtaRelayHost)

  7. #7
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    solved per:
    Quote Originally Posted by drdre View Post
    oh my GOD it works !!!!

    after about a month and more or playing with config files and so forth.. and reading the forums i came across 2 very interesting post... even thou they are old post.. i would share them with you

    http://www.zimbra.com/forums/installation/365-smtp-relay-print.html (take special note of where he mentions that in the relay_Mta Henry got it to work via placing the ip address of the relay mta instead of its name)

    and also

    http://www.zimbra.com/forums/administrators/6041-trouble-sending-mail-all-messages-deferred.html (after i switched the IP address for the name in the gobal settings i was getting connection times... lucky i came across this link a few hours after )

    so now i can send and receive email via my zimbra box using my relay_mta for sending mail externally..

    thanks to all u good people.. i hope this helps someone who was stuck like me..

    on another note .. is it possible for me to get an extended trial license of the network trial.(for another 15 days). since it took about 30+ days to figure out that issue ?

    thanks a mil

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Relay MTA for external delivery
    By endorphine44 in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 05-08-2009, 08:24 AM
  3. admin reports being sent to MTA relay
    By dhickey in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 09-14-2007, 12:03 PM
  4. send *all* email through relay mta ?
    By keithop in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 07-24-2006, 02:27 AM
  5. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •