Results 1 to 3 of 3

Thread: Outlook 2003: Unable to Login

  1. #1
    SubFreeze is offline New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Outlook 2003: Unable to Login

    Hello--

    I'm using Outlook 2003 and I can't seem to connect to the Zimbra mail server to receive e-mail. I can, however, send e-mail without a problem. I'm using the generic/default Zimbra POP3 mail settings:

    Port: 110
    Checked: Enable SSL for POP3 service
    POP3 SSL Port: 995

    Outlook 2007 connects just fine. When using Outlook 2003 with the following settings, I get prompted over and over that my login/pass is incorrect, which it is not incorrect:
    Unchecked: Log on using Secure Password Authentication (SPA)
    (ADVANCED TAB)
    Incoming Mail Server (POP3) Port: 995
    Checked: This server requires an encrypted connection (SSL)
    Outgoing server (SMTP) Port: 465
    Checked: This server requires an encrypted connection (SSL)
    (Outgoing Server Tab)
    Checked: My server (SMTP) requires authentication

    Outlook Printed Errors: (After I hit cancel to the login/password box)
    "Log onto incoming mail server(POP3): Outlook could not connect to the incoming POP3 mail server because the server did not accept your user name or password."
    "Send test e-mail message: Outlook could not connect to the outgoing mail server (SMTP). The problem could be your SSL or port settings for the outgoing server. Verify your port and SSL settings under More Settings in the Advanced Tab."



    Any clues? When using Generic/Default ZIMBRA POP3 settings, how should Outlook 2003 be configured?

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    try with 'clear text login' enabled
    global settings pop tab-(or servers pop tab which overrides global)
    use the checkboxes there or
    globally:
    zimbra mcf zimbraPop3CleartextLoginEnabled TRUE
    server:
    zmpov ms server.domain.com zimbraPop3CleartextLoginEnabled TRUE
    Last edited by mmorse; 11-09-2007 at 02:44 PM.

  3. #3
    jay.choklsi is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    India
    Posts
    59
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    try with 'clear text login' enabled
    global settings pop tab-(or servers pop tab which overrides global)
    use the checkboxes there or
    globally:
    zimbra mcf zimbraPop3CleartextLoginEnabled TRUE
    server:
    zmpov ms server.domain.com zimbraPop3CleartextLoginEnabled TRUE
    I am also following the same but still i am getting error any idea?
    Regards,
    Jay Choksi


LinkBacks (?)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Unable to login IMAP/POP
    By bramm in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 08-04-2007, 12:04 AM
  2. calendar alerts not popping up in outlook 2003
    By reza225 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-2007, 09:42 AM
  3. Outlook 2003 on Terminal Services not joyful...
    By techrat in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2007, 02:30 PM
  4. Outlook 2003 crashes after connector is installed
    By chrisgru in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 21
    Last Post: 05-02-2006, 09:52 AM
  5. Activesync w/ Outlook Connector Kills Outlook
    By jnetman1 in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2006, 11:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •