Results 1 to 5 of 5

Thread: Returning messages in Deferred Queue

  1. #1
    jeschulze is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default Returning messages in Deferred Queue

    Simple question:

    Every once in a while my users make a mistake in addressing a message, usually spelling related, and the message gets bounced. Other mail systems send this message back to the user, But Zimbra holds it. While I like this feature, as it allows me to see problems and correct them before people come to me with them, I am wondering if there is any way to return messages to the originating user from the queue, short of sending them a email saying they messed up.

    Thanks for your help!

  2. #2
    jeschulze is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default

    I have looked threw the Forums and documentation and find no mention of this. Please confirm that this is simply not possible; and if so, perhaps an Idea for a feature in another release?

    Bump, as well.

  3. #3
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    What version are you running? It should bounce right away. . unless the domain is incorrect. .

  4. #4
    jeschulze is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default

    I am using Version 4.5, (so probably 4.5.6, I would have to go to CL to check) This box was installed and downloaded 2 weeks ago. It was sent to a incorrect domain, yes. They mis-spelled the domain name, and in another case mis-spelled the user name. Both instances wound up in the 'deferred' box in the queue. I sent the users messages informing them of there mistakes and simply deleted the messages from the queue. They received no bounce, so a 'return to user' option would have been handy.

  5. #5
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Check your server config. It's probably because the domain changed or something.

    take a look at zmlocalconfig and postconf and see if there's any of the "old" domain in there.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Re-creating the spam training e-mail account
    By richard-hdd in forum Administrators
    Replies: 21
    Last Post: 03-20-2012, 07:34 AM
  2. Deferred messages from Mailer-Daemon
    By jpcaldwell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 12-30-2009, 03:19 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  4. queue problem w/ deferred messages
    By alderion in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-26-2006, 07:51 AM
  5. A lot messages deferred
    By luronix in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2006, 11:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •