Results 1 to 7 of 7

Thread: 2nd server redirects to the master on login

  1. #1
    gilran is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default 2nd server redirects to the master on login

    I installed 2 zimbra servers on 2 FC5 machines.

    One of them (we'll call it zimbra1) runs all of zimbra, including the ldap directory. The second one (we'll call it zimbra2runs all of zimbra, besides the ldap directory. It uses the ldap directory that runs on zimbra1.

    For some reason, I am not able to login to get to the web-client on zimbra2. I get the login page, and once I login the browser is redirected to zimbra1.

    I tried to configure kmail to connect to zimbra2. It failed. I got the following error:

    Unable to login. Probably the password is wrong.
    The server zimbra2.example.com replied:
    [REFERRAK imap://user%40example.com@zimbra1.example.com/]
    LOGIN failed.

    Login to the administration console works just fine, on both servers.

    I tried to find any configuration value that says that zimbra2 should redirect to zimbra1. The only values I found on zimbra2 that contain zimbra1 are ldap server definitions.

    Why is this the second server's behavure?
    How can I access the second server's MTA (zimbra2) from a client?

    Thanks,
    Gil Ran.

  2. #2
    kirme3 is offline Trained Alumni
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    194
    Rep Power
    9

    Default

    When you login, the web client redirects your browser to whatever mailbox server your account is on, in this case I am guessing it's the first one. That is why you get the browser redirect.

    As for the kmail setup, did you set up your zimbra servers to use perdition?

  3. #3
    srini is offline New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default Split domain web access requires redirect to correct server

    Hi,

    We have a split domain mainly for segregating users within intranet vis-a-vis users with external domain access, as follows.

    Host1: intranet.mydomain.com
    -- user1 : internal@mydomain.com
    -- user2: external@mydomain.com
    zmprov ma external@mydomain.com zimbraMailTransport smtp:internet.mydomain.com:25

    Host2: internet.mydomain.com
    -- user1 : external@mydomain.com
    -- user2 : internal@mydomain.com
    zmprov ma internal@mydomain.com zimbraMailTransport smtp:intranet.mydomain.com:25

    With this configuration, will it be possible to provide a single web access URL, mail.mydomain.com, with probably necessary redirect to the right server subsequent to successful login?

    Regards
    Srini

  4. #4
    hazwan is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Srini,

    I was about to implement zimbra split domain with single login page same as you mention previously, did you have idea how to do it?

  5. #5
    bdial's Avatar
    bdial is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    you want to use zimbra-proxy for this purpose

  6. #6
    hazwan is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    thanks bdial,

    But currently we about to implement split domain between zimbra network edition & open source. can zimbra proxy also handle this? because from what im aware zimbra proxy only point 1 single ldap while zimbra ne & os need different ldap server.

    If can could you advice how to do it, thank you

  7. #7
    bdial's Avatar
    bdial is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    you can't use zimbra proxy for that. all the servers have to be part of the same multi-server install (all ne or all oss)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •