Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 24 of 24

Thread: [SOLVED] LDAP / slapd - Database environment corrupt (Issue & Solution)

  1. #21
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    You could set up a cronjob to use the /opt/zimbra/libexec/zmslapcat script to trivially create backups of the LDAP server for you.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  2. #22
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    I will also note that the steps you quoted have one unnecessary step. There is no need to run slapindex after doing a slapadd. slapadd automatically creates the indices for you. The steps quoted also do not apply directly to ZCS 6.0 and later, as they do not use slapd.conf but instead use the cn=config backend.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  3. #23
    putt1ck is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    UK
    Posts
    29
    Rep Power
    8

    Default

    For anyone encountering this issue and finding the db_recover command missing, it appears to be now:

    /opt/zimbra/bdb/bin/db_recover -v

    HTH

    Chris

  4. #24
    jerryboi is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    111
    Rep Power
    9

    Default

    folder names on version 7:
    cd /opt/zimbra/data/ldap/hdb/db
    /opt/zimbra/bdb/bin/db_recover

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LDAP Cannot bind on migration to new server
    By neekster in forum Migration
    Replies: 23
    Last Post: 03-09-2009, 02:08 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 08-07-2008, 05:18 AM
  3. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  4. Bad 5.0b2 upgrade
    By JoshuaPrismon in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2007, 07:34 PM
  5. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •