Results 1 to 6 of 6

Thread: external LDAP

  1. #1
    linuxos77 is offline New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Unhappy external LDAP

    I am trying to get ZCS 4.5.6 to authenticate against my external Novell eDirectory (LDAP) server. In the Configure Authentication section of the admin URL I use the following LDAP filter:

    (&(cn=%u)(objectClass=inetOrgPerson))

    And this works successfully in the test in the admin GUI. However, when I attempt to log in to my ZCS site (non admin GUI) using my LDAP username/password it fails. A network sniffer shows that Zimbra isn't even attempting to talk to my LDAP server (again the test works from the admin URL and a network sniff shows the traffic), So why isn't my ZCS login page attempting to talk to my external LDAP source?? Thanks in advance!!

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    There must be a zimbra account created, regardless of if your authing to another server.

    Do you have an account setup in your zimbra server? Also, what's in /opt/zimbra/log/mailbox.log?

  3. #3
    bylong is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    40
    Rep Power
    8

    Default I have the same problem!

    Hello,linuxos77, i have the same problem. I config zimbra to authenticate user from a extenal LDAP server. in the Admin UI, the test return a successful result, but when I attmpt to logon to zimbra always failed with account or password incorrect error information.

    Hello, Jholder, I did it follow the below article. LDAP Authentication - ZimbraWiki
    It says zimbra can use external LDAP to authenticate user. am I right? so there are must ways to solve this problem.

    why I like to make zimbra to authenticate user from external LDAP, is to reduce the taskload of user account management, else I have to create the same user information in several places,

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by bylong View Post
    Hello,linuxos77, i have the same problem. I config zimbra to authenticate user from a extenal LDAP server. in the Admin UI, the test return a successful result, but when I attmpt to logon to zimbra always failed with account or password incorrect error information.
    You must have the users provisioned in Zimbra before you can authenticate against an external LDAP.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    bylong is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    40
    Rep Power
    8

    Default

    Quote:
    Originally Posted by bylong View Post
    Hello,linuxos77, i have the same problem. I config zimbra to authenticate user from a extenal LDAP server. in the Admin UI, the test return a successful result, but when I attmpt to logon to zimbra always failed with account or password incorrect error information.
    You must have the users provisioned in Zimbra before you can authenticate against an external LDAP.
    ________________________________________
    if so, then this means I have to create user in both places and keep them the same manually? thanks!

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by bylong View Post
    if so, then this means I have to create user in both places and keep them the same manually? thanks!
    Yes, it does unless you write a script to provision the users when changing password, first login to Zimbra or creation in your LDAP. Search the forums, I believe there's a thread somewhere that covers it.

    Search bugzilla for an RFE about integration with external authentication servers, vote on it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. External LDAP - auto Account creation
    By nepenthe in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 08-20-2008, 10:05 AM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  3. External LDAP Problem
    By facerw in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 05-08-2007, 04:29 AM
  4. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 03:17 PM
  5. External LDAP - Users can't log in
    By bjimerson in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-20-2006, 01:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •